Prajitura "Brownie Light"
Am facut aceasta prajitura acum 2 saptamani si postand reteta tot ma gandesc s-o repet chiar azi - a fost neasteptat de buna si gustoasa. Desi vedeti la ingrediente ca nu avem deloc faina alba in compozitie, nimic grasimi si totusi este o bunatate, deci se poate manca si sanatos si gustos.
Coniacul din compozitie puteti sa-l inlocuiti cu niste ceai negru/verde sau niste suc de mere, sa puteti da si la copii.
Recomand din suflet, chiar si pentru gurmanzii amatori de brownie clasic - sigur veti fi impresionati si de acest brownie light.
Ingrediente
●
Coniac
100 ml
sau ceai/suc de mere
●
Cacao pudra
50 g
eu am folosit cacao neagra Dr.Oetker
●
Smantana
250 g
eu am pus iaurt
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Amidon alimentar
1 lingurita
●
Fulgi de ovaz
100 g
sau faina de ovaz gata macinata
●
Migdale
50 g
sau nuci, dar puteti si sa le omiteti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Coniacul il incalziti si puneti in el 125g de prune uscate taiate bucatele mici.
Lasati la o parte.
Pas 2
Intr-un robot sau cu blenderul mixati bine cacao cu restul de 125g de prune uscate - sa fie ca o crema moale.
Pas 3
Adaugati la aceasta compozitie ouale, zaharul, bicarbonatul, smantana si amidonul. Blendati sau mixati bine amestecul.
Pas 4
Fulgii de ovaz si migdalele se macina bine si se adauga la restul ingredientelor. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 5
Si ultimele adaugati prunele inmuiate in coniac, amestecati.
Pas 6
Turnati compozitia intr-o tava rotunda cam de 28cm diametru - asternuta cu hartie de copt sau daca este de silicon ca a mea nu trebuie sa-i faceti nimic.
Pas 7
Coaceti prajitura la 200 de grade, cuptor preincalzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.
Pas 8
Si gata, portionati, savurati si va bucurati de o silueta frumoasa:)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)