Am facut aceasta prajitura acum 2 saptamani si postand reteta tot ma gandesc s-o repet chiar azi - a fost neasteptat de buna si gustoasa. Desi vedeti la ingrediente ca nu avem deloc faina alba in compozitie, nimic grasimi si totusi este o bunatate, deci se poate manca si sanatos si gustos.
Coniacul din compozitie puteti sa-l inlocuiti cu niste ceai negru/verde sau niste suc de mere, sa puteti da si la copii.
Recomand din suflet, chiar si pentru gurmanzii amatori de brownie clasic - sigur veti fi impresionati si de acest brownie light.
Coniacul il incalziti si puneti in el 125g de prune uscate taiate bucatele mici.
Lasati la o parte.
Intr-un robot sau cu blenderul mixati bine cacao cu restul de 125g de prune uscate - sa fie ca o crema moale.
Adaugati la aceasta compozitie ouale, zaharul, bicarbonatul, smantana si amidonul. Blendati sau mixati bine amestecul.
Fulgii de ovaz si migdalele se macina bine si se adauga la restul ingredientelor. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Si ultimele adaugati prunele inmuiate in coniac, amestecati.
Turnati compozitia intr-o tava rotunda cam de 28cm diametru - asternuta cu hartie de copt sau daca este de silicon ca a mea nu trebuie sa-i faceti nimic.
Coaceti prajitura la 200 de grade, cuptor preincalzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.
Si gata, portionati, savurati si va bucurati de o silueta frumoasa:)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.