Sos Pesto Genovese

Am ajuns si eu sa adun intr-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" si sunt atat de impresionata de el ca deja am facut a 2-a tura.

Semintele de pin le-am luat de la Carrefour si de la EVI, busuioc mult si proaspat am gasit in piata, parmesanul chiar nu mai este o problema - asa ca se poate :)

Este foarte aromat, fin si gustos - acum cu sezonul rosiilor gustoase sigur o sa-l puteti folosi la maxim. Il am in frigider si oricand mi-e pofta pun cate putin pe: paine, paste, rosii, branza, etc.

Ingrediente
Busuioc
50 g
busuioc proaspat - 5-6 fire
Seminte de pin
2 linguri
Parmezan ras
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Ulei de masline extravirgin
100 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti toate ingredientele intr-un robot/blender.

Sarea o lasati la urma, pentru ca parmesanul este sarat, aveti grija.

Sos Pesto Genovese - Pas 1
Pas 2

Blendati bine, pana devine o pasta omogena si fina.

Sos Pesto Genovese - Pas 2
Pas 3

Potriviti de sare si puteti sa mai adaugati ulei, daca il vreti mai gros sau subtire.

Sos Pesto Genovese - Pas 3
Pas 4

L-am folosit la Salata Caprese, urmeaza si reteta.

Sos Pesto Genovese - Pas 4
Pas 5

O variatie de Caprese cu rosii cherry si mozarella bilutze.

Sos Pesto Genovese - Pas 5
Pas 6

Si paste cu sos pesto - delicioase rau de tot...

Pofta Buna!

Sos Pesto Genovese - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (10-12 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min