Am ajuns și eu să adun într-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" și sunt atât de impresionată de el că deja am făcut a 2-a tură.
Semințele de pin le-am luat de la Carrefour și de la EVI, busuioc mult și proaspăt am găsit în piață, parmezanul chiar nu mai este o problemă - așa că se poate :)
Este foarte aromat, fin și gustos - acum cu sezonul roșiilor gustoase sigur o să-l puteți folosi la maxim. Îl am în frigider și oricând mi-e poftă pun câte puțin pe: pâine, paste, roșii, brânză, etc.
Puneți toate ingredientele într-un robot/blender.
Sarea o lăsați la urmă, pentru că parmezanul este sărat, aveți grijă.
Blendați bine, până devine o pastă omogenă și fină.
Potriviți de sare și puteți să mai adăugați ulei, dacă îl vreți mai gros sau subțire.
L-am folosit la Salata Caprese, urmează și rețeta.
O variație de Caprese cu roșii cherry și mozzarella biluțe.
Și paste cu sos pesto - delicioase rău de tot...
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.