Am ajuns si eu sa adun intr-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" si sunt atat de impresionata de el ca deja am facut a 2-a tura.
Semintele de pin le-am luat de la Carrefour si de la EVI, busuioc mult si proaspat am gasit in piata, parmesanul chiar nu mai este o problema - asa ca se poate :)
Este foarte aromat, fin si gustos - acum cu sezonul rosiilor gustoase sigur o sa-l puteti folosi la maxim. Il am in frigider si oricand mi-e pofta pun cate putin pe: paine, paste, rosii, branza, etc.
Puneti toate ingredientele intr-un robot/blender.
Sarea o lasati la urma, pentru ca parmesanul este sarat, aveti grija.
Blendati bine, pana devine o pasta omogena si fina.
Potriviti de sare si puteti sa mai adaugati ulei, daca il vreti mai gros sau subtire.
L-am folosit la Salata Caprese, urmeaza si reteta.
O variatie de Caprese cu rosii cherry si mozarella bilutze.
Si paste cu sos pesto - delicioase rau de tot...
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.