Cartofi noi la cuptor

În sfârșit au apărut cartofii noi, abia așteptam această perioadă - sunt foarte bună garnitură la orice mâncare. Am încercat să-i fac la cuptor, cu o crustă aromată și crocantă - rezultatul a fost mai mult decât reușit și am zis să repet rețeta pentru site, să prindeți momentul cartofilor noi și să-i savurați și voi.

În Rețeta Video am schimbat puțin procesul dar ideea este aceeași, sunt bune ambele variante.

Ingrediente
Cartofi noi
1.5 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Praf de curry
1 lingurita
sau boia de ardei, este opțional, dar dă un gust superb
Ierburi diverse
2 linguri
Folosiți și ierburi uscate și proaspete - pătrunjel, busuioc, rozmarin, mărar, etc. Puneți ce aveți în casă și vă place.
Pași de urmat
Pas 1

Cartofii se spală și se curăță foarte bine - se pun într-un castron mare, unde să-i amestecați cu restul ingredientelor.

Cartofi noi la cuptor - Pas 1
Pas 2

Adăugați peste ei uleiul (din abundență), piperul, curry și boia.

Cartofi noi la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați verdețurile - proaspete sau uscate - cele proaspete le spălați și rupeți cu mâinile (sau tăiați mărunt). Amestecați bine toate ingredientele, astfel încât fiecare cartof să fie acoperit cu ulei și mirodenii.

Cartofi noi la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ungeți tava de cuptor cu ulei și aranjați cartofii în ea, într-un singur strat. Turnați atent o ceașcă de apă, ca să nu spălați ierburile de pe cartofi.

Cartofi noi la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la temperatura medie.

În rețeta Video nu am folosit folie, ies la fel de buni și fără ea.

Cartofi noi la cuptor - Pas 5
Pas 6

Peste o jumătate de oră scoateți folia și lăsați cartofii să prindă crustă, încă o oră.

Cartofi noi la cuptor - Pas 6
Pas 7

Îi scoateți din cuptor, presărați sare după gust și cu o spatulă sau lingură îi luați din tavă.

Sunt sigură că o să vă placă, sunt foarte buni calzi ca și garnitură la carne sau salată de legume proaspete (roșii, castraveți, varză, etc.) și cu brânză.

Nu-mi amintesc exact sursa rețetei, am văzut-o undeva pe net și nu o mai găsesc.

Poftă Bună!

Cartofi noi la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min