In sfarsit au aparut cartofii noi, abia asteptam aceasta perioada - sunt foarte buna garnitura la orice mancare. Am incercat sa-i fac la cuptor, cu o crusta aromata si crocanta - rezultatul a fost mai mult decat reusit si am zis sa repet reteta pentru site, sa prindeti momentul cartofilor noi si sa-i savurati si voi.
In Reteta Video am schimbat putin procesul dar ideea este aceeasi, sunt bune ambele variante.
Cartofii se spala si se curata f.bine - se pun intr-un castron mare, unde sa-i amestecati cu restul ingredientelor.
Adaugati peste ei uleiul(din abundenta), piperul, curry si boia.
Apoi adaugati verdeturile - proaspete sau uscate - cele proaspete le spalati si rupeti cu mainile(sau taiati marunt). Amestecati bine toate ingredientele, astfel incat fiecare cartof sa fie acoperit cu ulei si mirodenii.
Ungeti tava de cuptor cu ulei si aranjati cartofii in ea, intr-un singur strat. Turnati atent o ceasca de apa, ca sa nu spalati ierburile de pe cartofi.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la temperatura medie.
In reteta Video nu am folosit folie, ies la fel de buni si fara ea.
Peste o jumatate de ora scoateti folia si lasati cartofii sa prinda crusta, inca o ora.
Ii scoateti din cuptor,presarati sare dupa gust si cu o spatula sau lingura ii luati din tava.
Sunt sigura ca o sa va placa, sunt foarte buni calzi ca si garnitura la carne sau salata de legume proaspete(rosii, castraveti, varza, etc) si cu branza.
Nu-mi amintesc exact sursa retetei, am vazut-o undeva pe net si nu o mai gasesc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.