În sfârșit au apărut cartofii noi, abia așteptam această perioadă - sunt foarte bună garnitură la orice mâncare. Am încercat să-i fac la cuptor, cu o crustă aromată și crocantă - rezultatul a fost mai mult decât reușit și am zis să repet rețeta pentru site, să prindeți momentul cartofilor noi și să-i savurați și voi.
În Rețeta Video am schimbat puțin procesul dar ideea este aceeași, sunt bune ambele variante.
Cartofii se spală și se curăță foarte bine - se pun într-un castron mare, unde să-i amestecați cu restul ingredientelor.
Adăugați peste ei uleiul (din abundență), piperul, curry și boia.
Apoi adăugați verdețurile - proaspete sau uscate - cele proaspete le spălați și rupeți cu mâinile (sau tăiați mărunt). Amestecați bine toate ingredientele, astfel încât fiecare cartof să fie acoperit cu ulei și mirodenii.
Ungeți tava de cuptor cu ulei și aranjați cartofii în ea, într-un singur strat. Turnați atent o ceașcă de apă, ca să nu spălați ierburile de pe cartofi.
Se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la temperatura medie.
În rețeta Video nu am folosit folie, ies la fel de buni și fără ea.
Peste o jumătate de oră scoateți folia și lăsați cartofii să prindă crustă, încă o oră.
Îi scoateți din cuptor, presărați sare după gust și cu o spatulă sau lingură îi luați din tavă.
Sunt sigură că o să vă placă, sunt foarte buni calzi ca și garnitură la carne sau salată de legume proaspete (roșii, castraveți, varză, etc.) și cu brânză.
Nu-mi amintesc exact sursa rețetei, am văzut-o undeva pe net și nu o mai găsesc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.