O super salata - aromata, crocanta, racoritoare si foarte, foarte gustoasa. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze si sa stiti ca isi merita faima. Cel mai important lucru aici este sa aveti patrunjel aromat, proaspat si rosiile bune.
Bulgurul si sosul de rodii il am de la Magazinul arabesc Evi, se poate in cel mai rau caz si fara ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.
Multumiri multe Geei care ne-a facut salata si la atelierul de gatit, de la ea am si reteta de Tabouleh si micile tips-uri pentru o salata cat mai autentica.
Aici sa vedeti bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai marunt, se inmoaie mai repede.
Am inmuiat bulgurul in multa apa la temperatura camerei - si am lasat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie sa fie prea moale, doar putin crocant, deci aveti grija sa nu-l tineti prea mult.
In acesti timp am tocat patrunjelul si l-am pus intr-un bol de salata.
Ceapa am taiat-o marunt, am adaugat in bol.
Apoi merg rosiile taiate cubulete.
Apoi am adaugat bulgurul scurs bine de apa.
Am adaugat menta tocata marunt(sau cea uscata macinata), sosul de rodii, sucul de lamaie, sare si ulei.
Daca mai trebuie potriviti de sare, ulei, lamaie - dupa gust.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.