Salata Tabouleh

O super salata - aromata, crocanta, racoritoare si foarte, foarte gustoasa. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze si sa stiti ca isi merita faima. Cel mai important lucru aici este sa aveti patrunjel aromat, proaspat si rosiile bune.

Bulgurul si sosul de rodii il am de la Magazinul arabesc Evi, se poate in cel mai rau caz si fara ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.

Multumiri multe Geei care ne-a facut salata si la atelierul de gatit, de la ea am si reteta de Tabouleh si micile tips-uri pentru o salata cat mai autentica.

Ingrediente
Patrunjel verde
4 legaturi
4 legaturi - reglati cantitatea de patrunjel dupa gust
Rosii
3 buc
Ceapa verde
2 buc
Menta verde
1 buc
sau menta uscata - 1 lingurita
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur marunt aici
Sos de rodii
2 linguri
Lamaie
2 buc
sucul de la ele
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Aici sa vedeti bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai marunt, se inmoaie mai repede.

Salata Tabouleh - Pas 1
Pas 2

Am inmuiat bulgurul in multa apa la temperatura camerei - si am lasat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie sa fie prea moale, doar putin crocant, deci aveti grija sa nu-l tineti prea mult.

Salata Tabouleh - Pas 2
Pas 3

In acesti timp am tocat patrunjelul si l-am pus intr-un bol de salata.

Salata Tabouleh - Pas 3
Pas 4

Ceapa am taiat-o marunt, am adaugat in bol.

Salata Tabouleh - Pas 4
Pas 5

Apoi merg rosiile taiate cubulete.

Salata Tabouleh - Pas 5
Pas 6

Apoi am adaugat bulgurul scurs bine de apa.

Salata Tabouleh - Pas 6
Pas 7

Am adaugat menta tocata marunt(sau cea uscata macinata), sosul de rodii, sucul de lamaie, sare si ulei.

Salata Tabouleh - Pas 7
Pas 8

Daca mai trebuie potriviti de sare, ulei, lamaie - dupa gust.

Pofta Buna!

Salata Tabouleh - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: Reteta Geei