Eu i-as spune mai mult "Sos de vanilie", pentru ca o crema ar fi ceva mai groasa - dar asa zice reteta lui Jamie Oliver, deci asa sa fie :)
Este un sos foarte fin, gustos si matasos - il puteti folosi la multe retete - inghetata, budinci, prajituri, etc.
Il fac de mai mult timp pentru a face inghetata din el, dar o mica parte este bine de pastrat la congelator pentru a avea un sos de vanilie la o prajitura cu mere/branza la indemana oricand.
Aici si sursa retetei, Jamie rules :)
Laptele(si smantana dulce) se fierbe cu 4 linguri de zahar si esenta de vanilie(vanilie pura).
Dupa ce a fiert luati cratita de pe foc si o lasati 10-15 minute sa se patrunda aroma de vanilie cu laptele.
Intr-un bol separati galbenusurile si adaugati 2 linguri de zahar.
Le bateti bine.
Adaugati cate 1 polonic de lapte fierbinte si amestecati bine dupa fiecare.
Asa incorporati tot laptele.
Puneti acest amestec pe foc si amestecati continuu.
Observati ca foarte repede crema devine putin mai groasa si lucioasa, lipindu-se de spatele lingurii.
In acest moment o luati repede de pe foc!
Daca ezitati se va branzi, dar....daca totusi s-a branzit - o treceti printr-o sita si ati reparat-o.
Si gata, o serviti si calda si rece.
Daca vreti s-o incalziti o puneti pe baie de aburi.
Merge bine si congelata, deci f.practica.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.