Este o rețetă tradițională din satul unde am copilărit (această budincă se numește Baba acolo), se face de obicei de sărbători, evenimente importante, fiind un desert simplu și delicios, fără ingrediente sofisticate. Este un desert foarte bun pentru copii și nu numai :)
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
După ce au fiert le scurgeți de apă, clătiți cu un pic de apă rece.
Apoi le turnați puțin ulei rafinat - 2-3 linguri, amestecați bine, ca să nu se lipească între ele.
Stafidele le clătiți cu apă fierbinte.
Într-un bol adânc bateți 5 ouă, adăugați laptele, zahărul și esența de vanilie.
Cu un tel sau lingură le amestecați bine.
Se adaugă compoziția de ouă la macaroane și se amestecă bine cu o lingură.
Adăugați stafidele și mai amestecați o dată.
O tavă de cuptor se așterne cu hârtie de copt, așa ca să aibă și bordurile acoperite. Ungeți bine hârtia cu unt, va da un gust suplimentar la budinca și nu se va lipi de ea.
Se toarnă compoziția de macaroane în tavă și se dă la cuptor la foc mediu.
O scoateți când se rumenește bine, o lăsați puțin să se răcorească în tava.
O răsturnați pe un platou - să fie cu fundul în sus.
O porționați și savurați cu toată familia. Este bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.