Budincă de macaroane

Este o rețetă tradițională din satul unde am copilărit (această budincă se numește Baba acolo), se face de obicei de sărbători, evenimente importante, fiind un desert simplu și delicios, fără ingrediente sofisticate. Este un desert foarte bun pentru copii și nu numai :)

Ingrediente
Paste
500 g
aici puteți folosi orice tip de paste doriți, unica condiție este să fie sub formă de spaghetti, adică lungi
Ouă
5 buc
   
Lapte de vacă
100 ml
   
Zahăr
1 pahar
cantitatea de zahăr se reglează după gust - aici am pus să fie mai dulce
Stafide
1 pahar
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Budincă de macaroane - Pas 1
Pas 2

După ce au fiert le scurgeți de apă, clătiți cu un pic de apă rece.

Apoi le turnați puțin ulei rafinat - 2-3 linguri, amestecați bine, ca să nu se lipească între ele.

Budincă de macaroane - Pas 2
Pas 3

Stafidele le clătiți cu apă fierbinte.

Budincă de macaroane - Pas 3
Pas 4

Într-un bol adânc bateți 5 ouă, adăugați laptele, zahărul și esența de vanilie.

Budincă de macaroane - Pas 4
Pas 5

Cu un tel sau lingură le amestecați bine.

Budincă de macaroane - Pas 5
Pas 6

Se adaugă compoziția de ouă la macaroane și se amestecă bine cu o lingură.

Budincă de macaroane - Pas 6
Pas 7

Adăugați stafidele și mai amestecați o dată.

Budincă de macaroane - Pas 7
Pas 8

O tavă de cuptor se așterne cu hârtie de copt, așa ca să aibă și bordurile acoperite. Ungeți bine hârtia cu unt, va da un gust suplimentar la budinca și nu se va lipi de ea.

Se toarnă compoziția de macaroane în tavă și se dă la cuptor la foc mediu.

Budincă de macaroane - Pas 8
Pas 9

O scoateți când se rumenește bine, o lăsați puțin să se răcorească în tava.

Budincă de macaroane - Pas 9
Pas 10

O răsturnați pe un platou - să fie cu fundul în sus.

Budincă de macaroane - Pas 10
Pas 11

O porționați și savurați cu toată familia. Este bună și caldă și rece.

Poftă Bună!

Budincă de macaroane - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min