O rețetă simplă dar cu rezultate bune - budinca iese moale și foarte fină. Aveți grijă aici la brânza de vaci să fie potrivit de uscată și moale - să nu luați cumva brânză cremoasă, s-ar putea să nu se prindă budinca.
Cantitățile sunt pentru o tavă mică - cam de 15 cm diametru, dacă nu aveți - dublați cantitățile sau veți avea o budincă nu tare înaltă.
Lapte rece îl amestecați cu grișul de grâu și lăsați la o parte 10 minute.
În acest timp puneți restul ingredientelor într-un blender și mixați bine compoziția să fie foarte fină și moale.
Tava pentru budincă se unge cu unt și se presară puțin griș.
În compoziția de brânză adăugați laptele cu griș și mai blendați o dată.
Turnați acest amestec în tavă și nivelați bine.
Puneți tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - până se rumenește frumos.
Apoi o scoateți și lăsați să se răcească.
Se întoarce pe un platou/fund și este gata de servit.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.