Budincă din brânză de vaci, la cuptor

O rețetă simplă dar cu rezultate bune - budinca iese moale și foarte fină. Aveți grijă aici la brânza de vaci să fie potrivit de uscată și moale - să nu luați cumva brânză cremoasă, s-ar putea să nu se prindă budinca.

Cantitățile sunt pentru o tavă mică - cam de 15 cm diametru, dacă nu aveți - dublați cantitățile sau veți avea o budincă nu tare înaltă.

Ingrediente
Brânză de vaci
500 g
   
Griș de grâu
2 linguri
   
Lapte
100 ml
   
Zahăr
4 linguri
   
Ouă
2 buc
   
Făină
2 linguri
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
1 lingura
pentru uns tava
Pași de urmat
Pas 1

Lapte rece îl amestecați cu grișul de grâu și lăsați la o parte 10 minute.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 1
Pas 2

În acest timp puneți restul ingredientelor într-un blender și mixați bine compoziția să fie foarte fină și moale.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Tava pentru budincă se unge cu unt și se presară puțin griș.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 3
Pas 4

În compoziția de brânză adăugați laptele cu griș și mai blendați o dată.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Turnați acest amestec în tavă și nivelați bine.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Puneți tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - până se rumenește frumos.

Apoi o scoateți și lăsați să se răcească.

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se întoarce pe un platou/fund și este gata de servit.

Poftă Bună!

Budincă din brânză de vaci, la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (6-7 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru