Budinca din branza de vaci, la cuptor

O reteta simpla dar cu rezultate bune - budinca iese moale si foarte fina. Aveti grija aici la branza de vaci sa fie potrivit de uscata si moale - sa nu luati cumva branza cremoasa, s-ar putea sa nu se prinda budinca.

Cantitatile sunt pentru o tava mica - cam de 15 cm diametru, daca nu aveti - dublati cantitatile sau veti avea o budinca nu tare inalta.

Ingrediente
Branza de vaci
500 g
Gris de grau
2 linguri
Lapte
100 ml
Zahar
4 linguri
Oua
2 buc
Faina
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
1 lingura
pentru uns tava
Pasi de urmat
Pas 1

Laptele rece il amestecati cu grisul de grau si lasati la o parte 10 minute.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 1
Pas 2

In acest timp puneti restul ingredientelor intr-un blender si mixati bine compozitia sa fie foarte fina si moale.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Tava pentru budinca se unge cu unt si se presara putin gris.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 3
Pas 4

In compozitia de branza adaugati laptele cu gris si mai blendati o data.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Turnati acest amestec in tava si nivelati bine.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - pana se rumeneste frumos.

Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se intoarce pe un platou/fund si este gata de servit.

Pofta Buna!

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (6-7 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min