O reteta simpla dar cu rezultate bune - budinca iese moale si foarte fina. Aveti grija aici la branza de vaci sa fie potrivit de uscata si moale - sa nu luati cumva branza cremoasa, s-ar putea sa nu se prinda budinca.
Cantitatile sunt pentru o tava mica - cam de 15 cm diametru, daca nu aveti - dublati cantitatile sau veti avea o budinca nu tare inalta.
Laptele rece il amestecati cu grisul de grau si lasati la o parte 10 minute.
In acest timp puneti restul ingredientelor intr-un blender si mixati bine compozitia sa fie foarte fina si moale.
Tava pentru budinca se unge cu unt si se presara putin gris.
In compozitia de branza adaugati laptele cu gris si mai blendati o data.
Turnati acest amestec in tava si nivelati bine.
Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - pana se rumeneste frumos.
Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca.
Se intoarce pe un platou/fund si este gata de servit.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.