Mi-a plăcut ideea când am văzut-o la un cooking show, în original se face și cu carne de porc, eu am adaptat-o la un piept de pui.
Se prepară cam în 15 minute, o soluție bună pentru a nu sta prea mult la gătit în bucătărie și ca răspuns la întrebare "ce se mai poate face cu dovlecei?", că tot este plin sezon.
Foarte gustos, combinată cu un piure de mazăre verde este mâncarea perfectă, ușoară și sănătoasă.
Și un nou articol pe blog, despre ce mai facem, pe unde suntem!
Se pune uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă - foarte important aici să fie chiar încins uleiul, nu doar încălzit.
Apoi se adaugă pieptul de pui tăiat subțire și pe lung - amestecați.
După 5 minute adăugați dovlecelul tăiat julien mai gros - amestecați periodic.
După încă 5 minute adăugați sosul de soia, pătrunjelul uscat și piperul - amestecați și mai lăsați 2 minute pe foc.
Aveți grijă cu sarea, sosul de soia fiind sărat nu prea mai trebuie potrivit de sare.
Și gata, recomand să nu cumva să lăsați mai mult pe foc tigaia - ați putea avea impresia că nu se face carnea și legumele așa repede dar să știți că se fac taman bine.
Altfel riscați să faceți dovlecelul piure.
Îl puteți servi pe un piure de mazăre(va urma rețeta) sau ca atare, cu orice garnitură sau salată preferată.
Aici separat piureul de mazăre și mâncarea.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.