Mi-a placut ideea cand am vazut-o la un cooking show, in original se face si cu carne de porc, eu am adaptat-o la un piept de pui.
Se prepara cam in 15 minute, o solutie buna pentru a nu sta prea mult la gatit in bucatarie si ca raspuns la intrebare "ce se mai poate face cu dovlecei?", ca tot este plin sezon.
Foarte gustos, combinata cu un piure de mazare verde este mancarea perfecta, usoara si sanatoasa.
Si un nou articol pe blog, despre ce mai facem, pe unde suntem!
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca - foarte important aici sa fie chiar incins uleiul, nu doar incalzit.
Apoi se adauga pieptul de pui taiat subtire si pe lung - amestecati.
Dupa 5 minute adaugati dovlecelul taiat julien mai gros - amestecati periodic.
Dupa inca 5 minute adaugati sosul de soia, patrunjelul uscat si piperul - amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Aveti grija cu sarea, sosul de soia fiind sarat nu prea mai trebuie potrivit de sare.
Si gata, recomand sa nu cumva sa lasati mai mult pe foc tigaia - ati putea avea impresia ca nu se face carnea si legumele asa repede dar sa stiti ca se fac taman bine.
Altfel riscati sa faceti dovlecelul piure.
Il puteti servi pe un piure de mazare(va urma reteta) sau ca atare, cu orice garnitura sau salata preferata.
Aici separat piureul de mazare si mancarea.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.