Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere)

Dacă vreți să păstrați 100% din toate vitaminele fructelor și pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai potrivită. De obicei fac așa zmeura și coacăzele, alte fructe nu am încercat, dar cred că merge.

Chestia este să puneți cantitate dublă de zahăr la greutatea de fructe și după ce le prelucrați cum vedeți în rețetă, se țin la frigider neapărat. Astfel, iarna acest amestec va avea același gust, culoare și savoare, mai bun decât orice dulceață ați gustat vreodată.

Rețeta este pentru 1 kg de fructe - am testat și din această cantitate de fructe și zahăr ies cam 2 litri de "dulceață".

Ingrediente
Fructe
1 kg
aici zmeura și coacăze
Zahăr
2 kg
   
Pași de urmat
Pas 1

Zmeura am ales-o bine (dacă este din grădina proprie prefer să nu o spăl) și am pus-o într-un lighean mai mare.

Dacă o spălați aveți grijă să o scurgeți bine de apă printr-o sită.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 1
Pas 2

Adăugați zahărul.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine fructele și zahărul.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 3
Pas 4

Apoi treceți toată compoziția prin mașina de tocat. Puteți să încercați și cu un robot de bucătărie mai puternic - la noi acasă se face cu mașina de tocat și iese perfect.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu lingura tot amestecul să-l uniformizați.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 5
Pas 6

Turnați dulceața în borcane curate și uscate, puneți capace - păstrați la frigider și oricând vreți mâncați din ea, ține foarte bine chiar și peste 5-6 luni.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 6
Pas 7

Exact la fel am făcut și cu coacăzele.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 7
Pas 8

Dulceața crudă de coacăze mai de aproape. Culoare și textură sunt chiar mai bune decât în poză.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 8
Pas 9

Și aici dulceața de zmeură, o folosiți la orice vă place ca și orice dulceață clasică. Asta este mult mai aromată și gustoasă, amestecată cu iaurt sau la clătite - o bunătate!

Poftă Bună!

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (cam 2 litri și jumate)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min