Fructe conservate cu zahar(fara fierbere)

Daca vreti sa pastrati 100% din toate vitaminele fructelor si pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai portivita. De obicei fac asa zmeura si coacazele, alte fructe nu am incercat, dar cred ca merge.

Chestia este sa puneti cantitate dubla de zahar la greutatea de fructe si dupa ce le prelucrati cum vedeti in reteta, se tin la frigider neaparat. Astfel, iarna acest amestec va avea acelasi gust,culoare si savoare, mai bun decat orice dulceata ati gustat vreodata.

Reteta este pentru 1 kg de fructe - am testat si din aceasta cantitate de fructe si zahar ies cam 2 litri de "dulceata".

Ingrediente
Fructe
1 kg
aici zmeura si coacaze
Zahar
2 kg
Pasi de urmat
Pas 1

Zmeura am ales-o bine(daca este din gradina proprie prefer sa nu o spal) si am pus-o intr-un lighean mai mare.

Daca o spalati aveti grija sa o scurgeti bine de apa printr-o sita.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine fructele si zaharul.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 3
Pas 4

Apoi treceti toata compozitia prin masina de tocat. Puteti sa incercati si cu un robot de bucatarie mai puternic - la noi acasa se faca cu masina de tocat si iese perfect.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine cu lingura tot amestecul sa-l uniformizati.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 5
Pas 6

Turnati dulceata in borcane curate si uscate, puneti capace - pastrati la frigider si oricand vreti mancati din ea, tine foarte bine chiar si peste 5-6 luni.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 6
Pas 7

Exact la fel am facut si cu coacazele.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 7
Pas 8

Dulceata cruda de coacaze mai de aproape. Culoare si textura sunt chiar mai bune decat in poza.

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 8
Pas 9

Si aici dulceata de zmeura, o folositi la orice va place ca si orice dulceata clasica. Asta este mult mai aromata si gustoasa, amestecata cu iaurt sau la clatite - o bunatate!

Pofta Buna!

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (cam 2 litri si jumate)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min