Negresă cu inimă de cocos

O bunătate de prăjitură, mirosea toată casa a ciocolată și cocos - cu siguranță o voi mai face. Mulțumiri multe Laurei pentru încă o rețetă superbă.

Ingrediente
Ciocolată neagră/amăruie
320 g
   
Unt
240 g
   
Zahăr
320 g
   
Ouă
6 buc
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Fulgi de cocos
80 g
   
Migdale
80 g
dacă nu aveți migdale puneți 80g de cocos
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka îi spune în rusă, sau dulce de leche = adică lapte fiert cu zahăr 2 ore în proporții de 1l lapte + 1 kg de zahăr - se mai vinde și în magazin
Pași de urmat
Pas 1

Într-un vas termorezistent sau cratiță, se rup bucățelele de ciocolată și untul bucăți. Se pune la foc mic să se topească totul, amestecând periodic.

În acest timp se pregătesc restul ingredientelor.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 1
Pas 2

Făina se amestecă cu praful de copt.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 2
Pas 3

Se așterne hârtie de copt într-o tavă de 20x30.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 3
Pas 4

Pregătim amestecul de cocos - se amestecă cocosul (eu nu am avut migdale și am pus încă 80g de cocos) cu laptele condensat. Dacă folosiți doar cocos și lapte condensat, veți avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.

 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 4
Pas 5

Trebuie să fie compoziția ca o smântână tare.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 5
Pas 6

În acest timp s-a topit ciocolata și untul, luați vasul de pe foc și  adăugați la această compoziție zahărul, amestecați bine. Lăsați puțin să se răcorească compoziția.

 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 6
Pas 7

Apoi se adaugă ouăle unul câte unul, după fiecare se amestecă bine cu un tel.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 7
Pas 8

Următoarea se adaugă făina, se amestecă bine să fie omogenă compoziția.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 8
Pas 9

În tava așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluatul cu ciocolată. Apoi cu o lingură se pune din loc în loc amestecul de cocos.

Se repetă această procedură și cu cealaltă cantitate de aluat - mai întâi cel de ciocolată apoi cocosul.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 9
Pas 10

Cu un cuțit subțire, sau scobitoare, amestecați ușor aluaturile în tavă - foarte puțin, altfel nu va fi negresă cu inimă de cocos, ci negresă de cocos. 

Negresă cu inimă de cocos - Pas 10
Pas 11

Se pune negresa la cuptor și se lasă la temperatură medie, 30-40 de min -  se verifică cu scobitoarea dacă este gata.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 11
Pas 12

Se scoate prăjitura din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcorească.

Negresă cu inimă de cocos - Pas 12
Pas 13

Se taie cuburi și se poate servi atât caldă cât și rece (să aveți grijă să o acoperiți cu o folie alimentară să nu se usuce).

Poftă Bună!

Negresă cu inimă de cocos - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 de cuburi)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min