O bunătate de prăjitură, mirosea toată casa a ciocolată și cocos - cu siguranță o voi mai face. Mulțumiri multe Laurei pentru încă o rețetă superbă.
Într-un vas termorezistent sau cratiță, se rup bucățelele de ciocolată și untul bucăți. Se pune la foc mic să se topească totul, amestecând periodic.
În acest timp se pregătesc restul ingredientelor.
Făina se amestecă cu praful de copt.
Se așterne hârtie de copt într-o tavă de 20x30.
Pregătim amestecul de cocos - se amestecă cocosul (eu nu am avut migdale și am pus încă 80g de cocos) cu laptele condensat. Dacă folosiți doar cocos și lapte condensat, veți avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.
Trebuie să fie compoziția ca o smântână tare.
În acest timp s-a topit ciocolata și untul, luați vasul de pe foc și adăugați la această compoziție zahărul, amestecați bine. Lăsați puțin să se răcorească compoziția.
Apoi se adaugă ouăle unul câte unul, după fiecare se amestecă bine cu un tel.
Următoarea se adaugă făina, se amestecă bine să fie omogenă compoziția.
În tava așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluatul cu ciocolată. Apoi cu o lingură se pune din loc în loc amestecul de cocos.
Se repetă această procedură și cu cealaltă cantitate de aluat - mai întâi cel de ciocolată apoi cocosul.
Cu un cuțit subțire, sau scobitoare, amestecați ușor aluaturile în tavă - foarte puțin, altfel nu va fi negresă cu inimă de cocos, ci negresă de cocos.
Se pune negresa la cuptor și se lasă la temperatură medie, 30-40 de min - se verifică cu scobitoarea dacă este gata.
Se scoate prăjitura din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcorească.
Se taie cuburi și se poate servi atât caldă cât și rece (să aveți grijă să o acoperiți cu o folie alimentară să nu se usuce).
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.