Negresa cu inima de cocos

O bunatate de prajitura, mirosea toata casa a ciocolata si cocos - cu siguranta o voi mai face. Multumiri multe Laurei pentru inca o reteta superba.

Ingrediente
Ciocolata neagra/amaruie
320 g
Unt
240 g
Zahar
320 g
Oua
6 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Fulgi de cocos
80 g
Migdale
80 g
daca nu aveti migdale puneti 80g de cocos
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka ii spune in rusa, sau dulce de leche = adica lapte fiert cu zahar 2 ore in proportiii de 1l lapte+1 kg de zahar - se mai vinde si in magazin
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un vas termorezistent sau cratita, se rup bucatelele de ciocolata si untul bucati. Se pune la foc mic sa se topeasca totul, amestecand periodic.

In acest timp se pregatesc restul ingredientelor.

Negresa cu inima de cocos - Pas 1
Pas 2

Faina se amesteca cu praful de copt.

Negresa cu inima de cocos - Pas 2
Pas 3

Se asterne hartie de copt intr-o tava de 20x30.

Negresa cu inima de cocos - Pas 3
Pas 4

Pregatim amestecul de cocos - se amesteca cocosul(eu nu am avut migdale si am pus inca 80g de cocos) cu laptele condensat. Daca folositi doar cocos si lapte condensat, veti avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.

 

Negresa cu inima de cocos - Pas 4
Pas 5

Trebuie sa fie compozitia ca o smantana tare.

Negresa cu inima de cocos - Pas 5
Pas 6

In acest timp s-a topit ciocolata si untul, luati vasul de pe foc si  adaugati la aceasta compozitie zaharul, amestecati bine. Lasati putin sa se racoreasca compozitia.

 

Negresa cu inima de cocos - Pas 6
Pas 7

Apoi se adauga ouale unul cate unul, dupa fiecare se amesteca bine cu un tel.

Negresa cu inima de cocos - Pas 7
Pas 8

Urmatoare se adauga faina, se amesteca bine sa fie omogena compozitia.

Negresa cu inima de cocos - Pas 8
Pas 9

In tava asternuta cu hartie de copt se toarna jumatate din aluatul cu ciocolata. Apoi cu o lingura se pune din loc in loc amestecul de cocos.

Se repeta aceasta procedura si cu cealalta cantitate de aluat - mai intai cel de ciocolata apoi cocos-ul.

Negresa cu inima de cocos - Pas 9
Pas 10

Cu un cutit subtire, sau scobitoare, amestecati usor aluaturile in tava - foarte putin, altfel nu va fi negresa cu inima de cocos, da negresa de cocos. 

Negresa cu inima de cocos - Pas 10
Pas 11

Se pune negresa la cuptor si se lasa la temperatura medie, 30-40 de min -  se verifica cu scobitoarea daca este gata.

Negresa cu inima de cocos - Pas 11
Pas 12

Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe un platou si se lasa sa se racoreasca.

Negresa cu inima de cocos - Pas 12
Pas 13

Se taie cuburi si se poate servi atat calda cat si rece(sa aveti grija sa o acoperiti cu o folie alimentara sa nu se usuce).

Pofta Buna!

Negresa cu inima de cocos - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 de cuburi)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min