De fapt este o prăjitură simplă cu ciocolată/cacao, originea fiind nemțească se numește "kuche". Mi-a plăcut mult rețeta pentru că se face simplu, repede și din produse la îndemână, rețeta am pregătit-o aici la țară, unde este mai greu pentru mine să mă adaptez cu condițiile și bucătăria mamei - dar la cât de simplu se prepară chiar a fost perfect tot procesul.
Este atât de moale, fragedă și pufoasă, glazura moale și aromată îi dă o notă foarte bună, eram puțin sceptică aici dar chiar nu aveam de ce.
Puteți să folosiți acest aluat și pentru pandișpan (puțin măriți cantitatea de făină și nu mai faceți glazura), este foarte potrivit pentru orice tort de ciocolată.
Într-un bol bateți ouăle, adăugați zahărul și esența de vanilie - amestecați bine cu mixerul.
Apoi tot mixând adăugați uleiul treptat.
La fel adăugați și laptele.
Adăugați cacao și mixați bine.
Turnați un pahar din această compoziție și lăsați la o parte.
În restul compoziției adăugați făina și praful de copt - mixați bine.
Turnați aluatul într-o formă cu pereți detașabili - la mine de 28 cm în diametru.
O puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Dacă vi se pare că se cam rumenește mai scădeți din puterea cuptorului la 150 grade.
Cam în 30-35 de minute verificați prăjitura cu scobitoarea, dacă este gata, turnați glazura de cacao lăsată la o parte mai înainte.
Mai puneți tava la cuptor pentru 10 minute.
După acest timp scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Feliați și serviți cu mare plăcere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.