Biscuiți cu gem de caise

Eu ziceam că biscuiți frumoși se pot cumpăra doar din comerț, se pare că nu-i chiar așa. Am dat peste această rețetă pe un forum și imediat am și aplicat-o, nu a crezut nimeni că sunt făcuți în casă :) Cineva mi-a zis că are acasă exact ca ăștia, cumpărați de la magazin!

Se prepară atât de repede și frumos, chiar merită să-i încercați - gemul de caise este perfect aici, se potrivesc foarte bine aroma și culoarea. Dar puteți folosi orice alt gem vă place și aveți prin casă, recomand să fie ceva mai dens.

Ingrediente
Unt
200 g
să fie moale, la temperatura camerei
Zahăr pudră
80 g
   
Albușuri de ou
2 buc
   
Făină albă calitate superioară
320 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Gem de caise
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Înt-un bol se bat bine cu mixerul untul moale și zahărul pudră.

Adăugați albușurile de ou și mixați.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 1
Pas 2

Urmează esența de vanilie și făina - amestecați bine, este bine și cu mixerul, să fie o compoziție mai uniformă.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 2
Pas 3

Va ieși un aluat mai moale, bun de trecut printr-un poș de ornat.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 3
Pas 4

Puneți aluatul în poș (de preferat cu un dui mai mare) și ușor formați floricele într-o tavă teflonată de cuptor.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 4
Pas 5

Faceți adâncituri cu degetul în mijlocul fiecărui biscuite.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 5
Pas 6

Puneți câte puțin gem în aceste adâncituri.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 6
Pas 7

Coaceți biscuiții în cuptor preîncălzit la 200 de grade - 10-15 minute. Aveți grijă să nu se rumenească prea tare, doar să fie ușor rumeni pe margini.

Biscuiți cu gem de caise - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcorească și serviți cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Biscuiți cu gem de caise - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (25)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min