Biscuiti cu gem de caise

Eu ziceam ca biscuiti frumosi se pot cumpara doar din comert, se pare ca nu-i chiar asa. Am dat peste aceasta reteta pe un forum si imediat am si aplicat-o, nu a crezut nimeni ca sunt facuti in casa :) Cineva mi-a zi zis ca are acasa exact ca astia, cumparati de la magazin!

Se prepara atat de repede si frumos, chiar merita sa-i incercati - gemul de caise este perfect aici, se potrivesc foarte bine aroma si culoarea. Dar puteti folosi orice alt gem va place si aveti prin casa, recomand sa fie ceva mai dens.

Ingrediente
Unt
200 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Zahar pudra
80 g
Albusuri de ou
2 buc
Faina alba calitate superioara
320 g
Esenta de vanilie
1 buc
Gem de caise
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol se bat bine cu mixerul untul moale si zaharul pudra.

Adaugati albusurile de ou si mixati.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 1
Pas 2

Urmeaza esenta de vanilie si faina - amestecati bine, este bine si cu mixerul, sa fie o compozitie mai uniforma.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 2
Pas 3

Va iesi un aluat mai moale, bun de trecut printr-un pos de ornat.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 3
Pas 4

Puneti aluatul in pos(de preferat cu un dui mai mare) si usor formati floricele intr-o tava teflonata de cuptor.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 4
Pas 5

Faceti adancituri cu degetul in mijlocul fiecarui biscuite.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 5
Pas 6

Puneti cate putin gem in aceste adancituri.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 6
Pas 7

Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 200 de grade - 10-15 minute. Aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare, doar sa fie usor rumeni pe margini.

Biscuiti cu gem de caise - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Biscuiti cu gem de caise - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (25)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min