Când aveți chef de ceva bun și rapid vă recomand să încercați aceste rulouri, în rețeta originală se pune carne de pui (șuncă sau coaptă), eu am folosit salam simplu, că tot îl aveam prin frigider.
Aveți grijă să nu decongelați prea tare aluatul, va fi mai greu să lucrați cu el.
Aluatul de foietaj se decongelează, se pune pe masa de lucru și se taie felii de cam 2 cm lățime.
Aveți grijă să tăiați număr par de felii.
Pe o felie se pun cașcaval tăiat subțire felii, la fel și salamul.
Se acoperă cu următoarea felie de aluat, și se prind bine marginile pe toată lungimea.
Apoi se taie felia în jumătate.
Răsuciți bine fiecare bucată, să vă iasă spirale ca în poză.
În așa fel faceți tot aluatul, aranjați spiralele într-o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.
Ungeți spiralele cu ou.
Le coaceți în cuptor preîncălzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute până se rumenesc frumos.
Lăsați să se răcorească și le serviți, de preferat calde și proaspete.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.