Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne

Când aveți chef de ceva bun și rapid vă recomand să încercați aceste rulouri, în rețeta originală se pune carne de pui (șuncă sau coaptă), eu am folosit salam simplu, că tot îl aveam prin frigider.

Aveți grijă să nu decongelați prea tare aluatul, va fi mai greu să lucrați cu el.

Ingrediente
Aluat foietaj
1 buc
1 pachet
Cașcaval
100 g
   
Salam uscat/afumat
200 g
sau șuncă de pui
Ouă
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Aluatul de foietaj se decongelează, se pune pe masa de lucru și se taie felii de cam 2 cm lățime.

Aveți grijă să tăiați număr par de felii.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 1
Pas 2

Pe o felie se pun cașcaval tăiat subțire felii, la fel și salamul.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 2
Pas 3

Se acoperă cu următoarea felie de aluat, și se prind bine marginile pe toată lungimea.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 3
Pas 4

Apoi se taie felia în jumătate.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 4
Pas 5

Răsuciți bine fiecare bucată, să vă iasă spirale ca în poză.

În așa fel faceți tot aluatul, aranjați spiralele într-o tavă de cuptor, eventual așternută cu hârtie de copt.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 5
Pas 6

Ungeți spiralele cu ou.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 6
Pas 7

Le coaceți în cuptor preîncălzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute până se rumenesc frumos.

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 7
Pas 8

Lăsați să se răcorească și le serviți, de preferat calde și proaspete.

Poftă Bună!

Rulouri de foietaj cu cașcaval și carne - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min