Rulouri de foietaj cu cascaval si carne

Cand aveti chef de ceva bun si rapid va recomand sa incercati aceste rulouri, in reteta originala se pune carne de pui(sunca sau coapta), eu am folosit salam simplu, ca tot il aveam prin frigider.

Aveti grija sa nu decongelati prea tare aluatul, va fi mai greu sa lucrati cu el.

Ingrediente
Aluat foietaj
1 buc
1 pachet
Cascaval
100 g
Salam uscat/afumat
200 g
sau sunca de pui
Oua
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune pe masa de lucru si se taie felii de cam 2 cm latime.

Aveti grija sa taiati numar par de felii.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 1
Pas 2

Pe o felie se pun cascaval taiat subtire felii, la fel si salamul.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 2
Pas 3

Se acopera cu urmatoarea felie de aluat, si se prind bine marginile pe toata lungimea.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 3
Pas 4

Apoi se taie felia in jumatate.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 4
Pas 5

Rasuciti bine fiecare bucata, sa va iasa spirale ca in poza.

In asa fel faceti tot aluatul, aranjati spiralele intr-o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 5
Pas 6

Ungeti spiralele cu ou.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 6
Pas 7

Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca si le serviti, de preferat calde si proaspete.

Pofta Buna!

Rulouri de foietaj cu cascaval si carne - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min