O băutură foarte gustoasă și în același timp extrem de sănătoasă, mai ales pentru copilași. Mai greu să-i convingeți să mănânce un terci de ovăz, așa în lapte nici nu își dau seama, doar le place consistența cremoasă și gustul de cacao cu lapte.
În funcție de cât ovăz puneți la 1 pahar de lapte veți avea consistență diferită:
- 1 lingură de ovăz - este o băutură bună de băut cu paiul
- 2 linguri de ovăz - o băutură ceva mai groasă, ca un iaurt de băut
- 3 linguri de ovăz - va fi ca o cremă/budincă.
Deci vă jucați cum vreți, important este că-i tare gustos și simplu de preparat, așa o băutură rece/caldă sigur o să placă la toată lumea.
Puneți laptele la fiert, dar o cană mică din el puneți la o parte.
În acea cană de lapte dizolvați laptele și cacao, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Turnați acest amestec în cratița cu lapte și amestecați bine - lăsați să fiarbă.
Aici vedeți fulgii de ovăz folosiți.
Când începe să fiarbă laptele, adăugați fulgii de ovăz și scorțișoara, amestecați cu un tel și lăsați să fiarbă la foc încet încă 5 minute.
Luați cratița de pe foc și mai lăsați 10 minute să se înmoaie.
Apoi blendați bine compoziția, eventual puteți s-o treceți și printr-o sită mai fină - pentru cei mai mofturoși :)
Eu nu am trecut-o prin sită, doar am avut grijă să blendez bine.
Și gata, serviți imediat caldă, sau lăsați să se răcească bine și o savurați rece de la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.