O bautura foarte gustoasa si in acelasi timp extrem de sanatoasa, mai ales pentru copilasi. Mai greu sa-i convingeti sa manance un terci de ovaz, asa in lapte nici nu isi dau seama, doar le place consistenta cremoasa si gustul de cacao cu lapte.
In functie de cat ovaz puneti la 1 pahar de lapte veti avea consistenta diferita:
- 1 lingura de ovaz - este o bautura buna de baut cu paiul
- 2 linguri de ovaz - o bautura ceva mai groasa, ca un iaurt de baut
- 3 linguri de ovaz - va fi ca o crema/budinca.
Deci va jucati cum vreti, important este ca-i tare gustos si simplu de preparat, asa o bautura rece/calda sigur o sa placa la toata lumea.
Puneti laptele la fiert, dar o cana mica din el puneti la o parte.
In acea cana de lapte dizolvati laptele si cacao, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.
Turnati acest amestec in cratita cu lapte si amestecati bine - lasati sa fiarba.
Aici vedeti fulgii de ovaz folositi.
Cand incepe sa fiarba laptele, adaugati fulgii de ovaz si scortisoara, amestecati cu un tel si lasati sa fiarba la foc incet inca 5 minute.
Luati cratita de pe foc si mai lasati 10 minute sa se inmoaie.
Apoi blendati bine compozitia, eventual puteti s-o treceti si printr-o sita mai fina - pentru cei mai mofturosi :)
Eu nu am trecut-o prin sita, doar am avut grija sa blendez bine.
Si gata, serviti imediat calda, sau lasati sa se raceasca bine si o savurati rece de la frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.