Trecând într-o seară prin rețete, am dat de această variantă de salată de vinete, am zis să încerc, că tot aveam o ultimă pungă de vinete coapte la congelator.
A ieșit foarte bună(chiar mai bună decât la restaurant), doar să aveți grijă cu tahini (pastă de susan), sunt unele mărci care au un miros și gust foarte puternic, trebuie să adăugați câte puțin după gust.
Vinetele se coc(vedeți Rețeta de salată de vinete), se scurg bine și se pun într-un blender sau robot.
Tot acolo adăugați sarea, uleiul de măsline, tahini și sucul de lămâie.
Mixați bine compoziția, după gust mai reglați sarea, sucul de lămâie și tahini.
O serviți pe pâine sau lipie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.