Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza)

Tot navigand intr-o seara prin retete am dat de aceasta varianta de salata de vinete, am zis sa incerc, ca tot aveam o ultima punga de vinete coapte la congelator.

A iesit foarte buna(chiar mai buna decat la restaurant), doar sa aveti grija cu tahini(pasta de susan), sunt unele marci care au un miros si gust foarte puternic, trebuie sa adaugati cate putin dupa gust.

Ingrediente
Vinete
2 buc
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Sare
1 lingurita
dupa gust
Tahini
1 lingura
dupa gust
Ulei de masline extravirgin
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Vinetele se coc(vedeti Reteta de salata de vinete), se scurg bine si se pun intr-un blender sau robot.

Tot acolo adaugati sarea, uleiul de masline, tahini si sucul de lamaie.

Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza) - Pas 1
Pas 2

Mixati bine compozitia, dupa gust mai reglati sarea, sucul de lamaie si tahini.

Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza) - Pas 2
Pas 3

O serviti pe paine sau lipie.

Pofta Buna!

Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza) - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (7-8 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min