Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana
Am primit luna trecuta pe mail o reteta de la voi si a ajuns timpul s-o si incerc, ca tot mai gasisem cativa dovlecei in gradina. Imi plac mult retetele cu dovlecei, asa ca aici n-am ezitat s-o incerc, mai ales ca se prepara foarte simplu si rezultatul a fost mult peste asteptari.
As zice ca este o combinatie de 2 retete aici - Cartofii cu smantana si Dovleceii cu smantana - doar ca preparati o data si mai rapid - foarte bun, comod si repede, chiar si Sofia a apreciat mancarica.
Multumesc mult Nadiusa pentru reteta!
Ingrediente
●
Dovlecei
3 buc
cam 2-3 dovlecei medii
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ceapa se taie cubulete medii si se caleste putin cu ulei intr-o tigaie adanca(trebuie sa fie mai mare tigaia ca sa va incapa toata tocanita).
Pas 2
Dovleceii se taie cubulete si se adauga la ceapa, amestecati bine si lasati sa se caleasca cam 10 minute impreuna.
Daca aveti dovlecei mai "batrani", le curatati de coaja si seminte, si folositi numai pulpa.
Pas 3
Cartofii se taie cubulete si se adauga la dovlecei, amestecati bine.
Pas 4
Acoperiti cu capac si lasati sa se faca la foc mediu, pana sunt gata cartofii.
Amestecati 1-2 ori, dar nu exagerati ca sa nu faceti terci tocanita.
Pas 5
Apoi adaugati 100-150g smantana, sare, piper si amestecati usor.
Lasati sa mai fiarba 5-10 minute la foc mic.
Pas 6
Se serveste calda eventual cu o salata usoara de legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)