Tocană de dovlecei, cu smântână

O bunătate de mâncare, este foarte bună și caldă și rece - am învățat s-o fac în Ucraina, când mergeam vara la bunica în vacanță. Cu siguranță o să vă placă, este puțin asemănătoare cu tocana de ardei la preparat.

Ingrediente
Dovlecei
5 buc
5 dovlecei de mărime medie
Ceapă albă
2 buc
   
Roșii
2 buc
   
Smântână
150 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
1 lingura
sărați după gust
Pași de urmat
Pas 1

Dovleceii se spală, se taie cubulețe de mărime medie.

Dacă sunt dovlecei mai bătrâni, îi curățați de coajă și semințe, și apoi ce rămâne folosiți în tocăniță.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 1
Pas 2

Se pun într-o tigaie adâncă cu puțin ulei, să se călească bine la foc mediu până se înmoaie și se rumenesc.

Se amestecă periodic.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mărunt și se călește cu puțin ulei.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 3
Pas 4

Când ceapa se rumenește ușor, se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Se amestecă bine și se lasă să se înmoaie bine roșiile.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 4
Pas 5

Când sunt gata dovleceii, se pune ceapa cu roșiile prăjite peste ei și se amestecă bine.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 5
Pas 6

Se adaugă smântâna, sarea și iar se amestecă. Se lasă să fiarbă bine 5 min, după care se stinge focul și se lasă să se răcorească puțin.

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 6
Pas 7

Cum am mai zis, este bună și caldă și rece, cu o garnitură de cartofi, orez, carne, etc.

Poftă Bună!

Tocană de dovlecei, cu smântână - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min