Tocana de dovlecei, cu smantana

O bunatate de mancare, este foarte buna si calda si rece - am invatat s-o fac in Ucraina, cand mergeam vara la bunica in vacanta. Cu siguranta o sa va placa, este putin asemanatoare cu tocana de ardei la preparat.

Ingrediente
Dovlecei
5 buc
5 dovlecei de marime medie
Ceapa alba
2 buc
Rosii
2 buc
Smantana
150 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingura
sarati dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Dovleceii se spala, se taie cubulete de marime medie.

Daca sunt dovlecei mai batrani, ii curatati de coaja si seminte, si apoi ce ramane folositi in tocana.

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 1
Pas 2

Se pun intr-o tigaie adanca cu putin ulei, sa se caleasca bine la foc mediu- pana se inmoaie si se rumenesc.

Se amesteca periodic.

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie marunt si se caleste cu putin ulei.

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 3
Pas 4

Cand ceapa se rumeneste usor, se adauga rosiile taiate cubulete. Se amesteca bine si se lasa sa se inmoaie bine rosiile.

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 4
Pas 5

Cand sunt gata dovleceii, se pune ceapa cu rosiile prajite peste ei si se amesteca bine. 

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 5
Pas 6

Se adauga smantana, sarea si iar se amesteca. Se lasa sa fiarba bine 5 min dupa care se stinge focul si se lasa sa se racoreasca putin.

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 6
Pas 7

Cum am mai zis este buna si calda si rece, cu o garnitura de cartofi, orez, carne, etc.

Pofta Buna!

Tocana de dovlecei, cu smantana - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min