Voi continua seria de retete de mancare gatite acasa, urmatoarea este aceasta friptura de iepure gatit la ceaun, cu vin, legume si mirodenii. Este metoda principala de a gati iepurele(se poate si pui) a nasei mele, se face foarte simplu dar conteaza mici detalii si sa aveti rabdare cu toate etapele de preparare.
Rezultatul este mult, mult peste asteptari, un iepure asa de fraged, aromat si gustos inca nu am mancat. A contat mult si faptul ca a fost carne din productie proprie, crescut de tata cu porumb si iarba.
La o masa mare de familie, servit cu o garnitura de orez si rosii murate - a fost o delectare si placere pentru toti...
Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici.
Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.
In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.
Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.
Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.
Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.
Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.
Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.
Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.
Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.
Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.