Friptură de iepure la ceaun

Voi continua seria de rețete de mâncare gătite acasă, următoarea este această friptură de iepure gătit la ceaun, cu vin, legume și mirodenii. Este metoda principală de a găti iepurele (se poate și pui) a nașei mele, se face foarte simplu dar contează mici detalii și să aveți răbdare cu toate etapele de preparare.

Rezultatul este mult, mult peste așteptări, un iepure așa de fraged, aromat și gustos încă nu am mâncat. A contat mult și faptul că a fost carne din producție proprie, crescut de tata cu porumb și iarbă.

La o masă mare de familie, servit cu o garnitură de orez și roșii murate - a fost o delectare și plăcere pentru toți...

Ingrediente
Carne de iepure
2 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Vin alb demisec
200 ml
   
Ceapă albă
500 g
   
Morcovi
2 buc
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru(boabe)
1 lingurita
   
Sare
1 lingura
   
Usturoi (cățeii)
7 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de iepure se spală, usucă și se taie bucăți mici.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 1
Pas 2

Într-un ceaun încălziți bine uleiul.

În loc de ceaun puteți să folosiți și o oală teflonată cu fund mai gros.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 2
Pas 3

Când uleiul s-a încins bine puneți toată carnea în oală.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 3
Pas 4

Acoperiți cu capac și lăsați așa 15 minute la foc mare.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 4
Pas 5

După acest timp adăugați frunza de dafin, piperul boabe și amestecați. Puneți la loc capacul și mai lăsați 10-15 minute.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați sarea, amestecați, puneți capacul dar să nu fie închis de tot, cu o mică deschizătură să iasă aburii.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 6
Pas 7

Când mai scade apa lăsată de carne adăugați vinul, amestecați și din nou acoperiți, dar nu de tot.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 7
Pas 8

Atunci când toată apa și vinul din ceaun scade (dacă carnea este mai tare, mai adăugați vin și lăsați să fiarbă până se face), carnea începe să se rumenească, adăugați ceapa tăiată bucăți mari și morcovul cubulețe - amestecați ușor.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 8
Pas 9

Într-un sfert de oră când sunt gata legumele, adăugați usturoiul tăiat mărunt, amestecați și stingeți focul, acoperiți oala cu capac și mai lăsați 10 minute să se pătrundă.

Friptură de iepure la ceaun - Pas 9
Pas 10

Serviți cu orice garnitură preferată, cu ceva salată sau murături.

Poftă Bună!

Friptură de iepure la ceaun - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min