Voi continua seria de rețete de mâncare gătite acasă, următoarea este această friptură de iepure gătit la ceaun, cu vin, legume și mirodenii. Este metoda principală de a găti iepurele (se poate și pui) a nașei mele, se face foarte simplu dar contează mici detalii și să aveți răbdare cu toate etapele de preparare.
Rezultatul este mult, mult peste așteptări, un iepure așa de fraged, aromat și gustos încă nu am mâncat. A contat mult și faptul că a fost carne din producție proprie, crescut de tata cu porumb și iarbă.
La o masă mare de familie, servit cu o garnitură de orez și roșii murate - a fost o delectare și plăcere pentru toți...
Carnea de iepure se spală, usucă și se taie bucăți mici.
Într-un ceaun încălziți bine uleiul.
În loc de ceaun puteți să folosiți și o oală teflonată cu fund mai gros.
Când uleiul s-a încins bine puneți toată carnea în oală.
Acoperiți cu capac și lăsați așa 15 minute la foc mare.
După acest timp adăugați frunza de dafin, piperul boabe și amestecați. Puneți la loc capacul și mai lăsați 10-15 minute.
Apoi adăugați sarea, amestecați, puneți capacul dar să nu fie închis de tot, cu o mică deschizătură să iasă aburii.
Când mai scade apa lăsată de carne adăugați vinul, amestecați și din nou acoperiți, dar nu de tot.
Atunci când toată apa și vinul din ceaun scade (dacă carnea este mai tare, mai adăugați vin și lăsați să fiarbă până se face), carnea începe să se rumenească, adăugați ceapa tăiată bucăți mari și morcovul cubulețe - amestecați ușor.
Într-un sfert de oră când sunt gata legumele, adăugați usturoiul tăiat mărunt, amestecați și stingeți focul, acoperiți oala cu capac și mai lăsați 10 minute să se pătrundă.
Serviți cu orice garnitură preferată, cu ceva salată sau murături.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.