Friptura de iepure la ceaun

Voi continua seria de retete de mancare gatite acasa, urmatoarea este aceasta friptura de iepure gatit la ceaun, cu vin, legume si mirodenii. Este metoda principala de a gati iepurele(se poate si pui) a nasei mele, se face foarte simplu dar conteaza mici detalii si sa aveti rabdare cu toate etapele de preparare.

Rezultatul este mult, mult peste asteptari, un iepure asa de fraged, aromat si gustos inca nu am mancat. A contat mult si faptul ca a fost carne din productie proprie, crescut de tata cu porumb si iarba.

La o masa mare de familie, servit cu o garnitura de orez si rosii murate - a fost o delectare si placere pentru toti...

Ingrediente
Carne de iepure
2 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Vin alb demisec
200 ml
Ceapa alba
500 g
Morcovi
2 buc
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
1 lingurita
Sare
1 lingura
Usturoi (catei)
7 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 1
Pas 2

Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.

In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 2
Pas 3

Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 3
Pas 4

Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 6
Pas 7

Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 7
Pas 8

Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 8
Pas 9

Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 9
Pas 10

Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.

Pofta Buna!

Friptura de iepure la ceaun - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min