Triunghiuri cu ciocolată și iaurt

Planific să fac această prăjitură/chec de când am văzut-o pe blog-ul Mihaelei - mi-a plăcut că nu trebuie multe ingrediente sofisticate și este foarte simplu de preparat. Moderat de dulce, cu aromă de ciocolată, interior umed și moale - un deliciu la cafeaua sau ceaiul de dimineață.

Ingrediente
Unt
150 g
   
Zahăr
125 g
Dacă vreți să fie puțin mai dulce puneți 150-170g.
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
   
Iaurt
250 ml
   
Lapte de vacă
130 ml
   
Făină albă calitate superioară
2 pahare
sau 2 căni
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Pași de urmat
Pas 1

Lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei, după care îl puneți într-un bol în care veți face aluatul și adăugați peste el zahărul.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 1
Pas 2

Cu un mixer se bate untul cu zahăr, ca să se omogenizeze bine.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 2
Pas 3

Într-un ceaun sau vas termorezistent topiți ciocolata.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 3
Pas 4

O adăugați la compoziția de unt și zahăr și mixați bine.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați iaurtul, amestecați bine cu un tel sau cu mixerul la viteză mică.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 5
Pas 6

Făina se amestecă cu praful de copt.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 6
Pas 7

Măsurați cu un pahar gradat 130 de ml de lapte și începeți să adăugați în 3 runde (în compoziția de ciocolată, iaurt, unt și zahăr): puțină făină - amestecați cu telul.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 7
Pas 8

Apoi 1/3 din lapte, și iar amestecați cu telul.

Repetați procedeul de 3 ori, până folosiți toată făina și laptele.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine să nu fie cocoloașe, ar trebui să vă iasă un aluat ca cel de chec.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 9
Pas 10

Într-o tavă de 20/30 așterneți hârtie de copt și distribuiți uniform aluatul.

Puneți la cuptor preîncălzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 10
Pas 11

După 30 de min o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 11
Pas 12

După ce se răcește, o tăiați triunghiuri, presărați zahăr pudră și o scoateți pe o farfurie sau platou și savurați cu toată familia :) La textura ar trebui să fie ușor crocantă pe exterior și umedă/moale în interior.

Poftă Bună!

 

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-15 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: Blogul Mihaelei