Planific sa fac aceasta prajitura/chec de cand am vazut-o pe blog-ul Mihaelei - mi-o placut ca nu trebuie multe ingrediente sofisticate si este foarte simplu de preparat. Moderat de dulce, cu aroma de ciocolata, interior umed si moale - un deliciu la cafeaua sau ceaiul de dimineata.
Lasati untul sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care il puneti intr-un bol in care veti face aluatul si adaugati peste el zaharul.
Cu un mixer se bate untul cu zahar, ca sa se omogenizeze bine.
Intr-un ceaun sau vas termorezistent topiti ciocolata.
O adaugati la compozitia de unt si zahar si mixati bine.
Apoi adaugati iaurtul, amestecati bine cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Masurati cu un pahar gradat 130 de ml de lapte si incepeti sa adaugati in 3 runde(in compozitia de ciocolata, iaurt, unt si zahar) : putina faina - amestecati cu telul.
Apoi 1/3 din lapte, si iar amestecati cu telul.
Repetati procedeul de 3 ori, pana folositi toata faina si laptele.
Amestecati bine sa nu fie cocoloase, ar trebui sa va iasa un aluat ca cel de chec.
Intr-o tava de 20/30 asterneti hartie de copt si distribuiti uniform aluatul.
Puneti la cuptor preincalzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.
Dupa 30 de min o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
Dupa ce se raceste, o taiati tringhiuri, presarati zahar pudra si o scoateti pe o farfurie sau platou si savurati cu toata familia :) La textura ar trebui sa fie usor crocanta pe exterior si umeda/moale in interior.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.