Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Planific sa fac aceasta prajitura/chec de cand am vazut-o pe blog-ul Mihaelei - mi-o placut ca nu trebuie multe ingrediente sofisticate si este foarte simplu de preparat. Moderat de dulce, cu aroma de ciocolata, interior umed si moale - un deliciu la cafeaua sau ceaiul de dimineata.

Ingrediente
Unt
150 g
Zahar
125 g
Daca vreti sa fie putin mai dulce puneti 150-170g.
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
Iaurt
250 ml
Lapte de vaca
130 ml
Faina alba calitate superioara
2 pahare
sau 2 cani
Praf de copt
1 buc
1 pliculet
Pasi de urmat
Pas 1

Lasati untul sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care il puneti intr-un bol in care veti face aluatul si adaugati peste el zaharul.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 1
Pas 2

Cu un mixer se bate untul cu zahar, ca sa se omogenizeze bine.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 2
Pas 3

Intr-un ceaun sau vas termorezistent topiti ciocolata.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 3
Pas 4

O adaugati la compozitia de unt si zahar si mixati bine.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati iaurtul, amestecati bine cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 5
Pas 6

Faina se amesteca cu praful de copt.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 6
Pas 7

Masurati cu un pahar gradat 130 de ml de lapte si incepeti sa adaugati in 3 runde(in compozitia de ciocolata, iaurt, unt si zahar) : putina faina - amestecati cu telul.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 7
Pas 8

Apoi 1/3 din lapte, si iar amestecati cu telul.

Repetati procedeul de 3 ori, pana folositi toata faina si laptele.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 8
Pas 9

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, ar trebui sa va iasa un aluat ca cel de chec.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 9
Pas 10

Intr-o tava de 20/30 asterneti hartie de copt si distribuiti uniform aluatul.

Puneti la cuptor preincalzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 10
Pas 11

Dupa 30 de min o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 11
Pas 12

Dupa ce se raceste, o taiati tringhiuri, presarati zahar pudra si o scoateti pe o farfurie sau platou si savurati cu toata familia :) La textura ar trebui sa fie usor crocanta pe exterior si umeda/moale in interior.

Pofta Buna!

 

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-15 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min