De fapt se numește "Adjika de vinete" dar totuși este o salată, ceva mai picantă și foarte gustoasă. Rețeta am luat-o de la nașa mea toamna trecută și am ținut neapărat s-o fac și eu, este taman sezonul potrivit și merge perfect cu niște grătar sau Pârjoale moldovenești.
Este din aceeași categorie cu Zacuscă picantă de sfeclă cu hrean, se păstrează la frigider 1-2 luni, dacă ajunge :) După ce gustați din ea o să vă pară rău că ați făcut doar o porție de rețetă, foarte răcoroasă, gustoasă și aromată, recomand să încercați neapărat.
Vinetele se taie rondele mai groase.
Și se rumenesc în ulei pe ambele părți.
Se lasă la răcit apoi se toacă cubulețe medii.
La vinetele tocate se adaugă usturoiul pisat sau dat prin robot/blender.
Frunzele de țelină și ardeiul iute se toacă foarte mărunt, eu le-am mărunțit cu robotul.
Urmează ceapa tăiată julien subțire.
La fel și ardeii.
Adăugați la compoziția de legume oțet, ulei, sare și zahăr.
Amestecați bine cu mâinile și mai potriviți după gust de sare și zahăr.
Salata se pune în borcane bine presată și se păstrează doar la frigider timp de 2-3 luni.
Merge perfect cu orice mâncare, recomand s-o încercați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.