De fapt se numeste "Adjika de vinete" dar totusi este o salata, ceva mai picanta si foarte gustoasa. Reteta am luat-o de la nasa mea toamna trecuta si am tinut neaparat s-o fac si eu, este taman sezonul potrivit si merge perfect cu niste gratar sau Parjoale molodvenesti.
Este din aceeasi categorie cu Zacusca picanta de sfecla cu hrean, se pastreza la frigider 1-2 luni, daca ajunge :) Dupa ce gustati din ea o sa va para rau ca ati facut doar o portie de reteta, foarte racoroasa, gustoasa si aromata, recomand sa incercati neaparat.
Vinetele se taie rondele mai groase.
Si se rumenesc in ulei pe ambele parti.
Se lasa la racit apoi se toaca cubulete medii.
La vinetele tocate se adauga usturoiul pisat sau dat prin robot/blender.
Frunzele de telina si ardeiul iute se toaca foarte marunt, eu le-am maruntit cu robotul.
Urmeaza ceapa taiata julien subtire.
La fel si ardeii.
Adaugati la compozitia de legume otet, ulei, sare si zahar.
Amestecati bine cu mainile si mai potriviti dupa gust de sare si zahar.
Salata se pune in borcane bine presata si se pastreza doar la frigider timp de 2-3 luni.
Merge perfect cu orice mancare, recomand s-o incercati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.