Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
450 g
●
Oua
5 buc
2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns
●
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
●
Zahar
8 linguri
4 in aluat si 4 in branza
●
Esenta de vanilie
2 buc
●
Branza de vaci
250 g
aveti grija sa fie branza de vaci mai uscacioasa
●
Coaja de lamaie / portocala
1 lingura
si stafide, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faina se cerne intr-un bol adanc.
Pas 2
Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.
Pas 3
Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.
Pas 4
Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, o esenta de vanilie.
Pas 5
Cu o lingura amestecati bine compozitia.
Pas 6
Apoi adaugati uleiul, amestecati.
Eu am trecut aluatul in masina de paine si am pus-o la regim de framantare simpla - acelasi lucru il puteti face si simplu fara masina - adaugati o mana de faina si framantati aluatul pana devine moale si elastic.
Pas 7
Formati o bila de aluat, va ajutati cu faina daca este nevoie.
Pas 8
Am uns un bol cu putin ulei si am pus aluatul la dospit - acoperit cu prosop sau folie de plastic.
Ar trebui sa-si mareasca volumul cam de 3 ori, intr-o ora.
Pas 9
In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si optional coaja de lamaie.
Eu am mai adaugat si stafide, este optional.
Pas 10
Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de branza.
Observatie: Eu as pune in branza doar 1 ou, mi s-a parut umplutura cam lichida, chiar si cu branza mai uscata, deci vedeti si voi
Pas 11
Intre timp aluatul este gata, il scoateti pe masa si intindeti o foaie patrata(va ajutati cu faina), cam de 3-4mm grosime.
Pas 12
Se taie in 16 patrate mai mici - observati poza.
Pas 13
Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza.
Aveti grija sa nu exagerati cu umplutura, va fi greu sa le lucrati si o sa iasa la coacere afara.
Pas 14
Formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.
Aveti grija sa le lipiti bine, pentru ca au tendinta sa se dezlipeasca la copt.
Pas 15
Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.
Pas 16
Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pas 17
Se savureaza calde, cu toata familia - absolut delicioase.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(16 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)