O prăjitură cu mere foarte ușor de preparat și foarte bună.
Se curăță merele, se răzlesc și se amestecă cu zahăr după gust. Se storc de zeamă și se adaugă scorțișoara.
Se bat bine ouăle cu zahărul.
Se adaugă uleiul și laptele, se amestecă.
Se adaugă făina și praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie.
Se mixează bine să nu rămână cocoloașe.
Într-o tavă așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluat.
Apoi se pune umplutura de mere, eu o aplatizez între mâini. Puteți adăuga în umplutură o mână de griș dar eu prefer să nu să fie mai "umedă" prăjitura.
Și apoi se toarnă deasupra cealaltă jumătate de aluat.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 40 minute. Trebuie să fie rumenă deasupra și să treacă testul scobitorii.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.