O prajitura cu mere foarte usor de preparat si foarte buna.
Se curata merele, se razalesc si se amesteca cu zahar dupa gust. Se storc de zeama si se adauga scortisoara.
Se bat bine ouale cu zaharul.
Se adauga uleiul si laptele, se amesteca.
Se adauga faina si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.
Intr-o tava asternuta cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat.
Apoi se pune umplutura de mere, eu o aplatizez intre maini. Puteti adauga in umplutura o mana de gris dar eu prefer sa nu sa fie mai "umeda" prajitura.
Si apoi se toarna deasupra cealalta jumatate de aluat.
Se da la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru aproximativ 40 minute. Trebuie sa fie rumena deasupra si sa treaca testul scobitorii.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.