TUTUROR IUBITORILOR DE MANCARE CHINEZEASCA!
EU O ADOR SI DE CATIVA ANI O FAC ACASA,DAR ACESTE PATEURI ESTE PRIMA DATA CAND LE FAC,SI VREAU SA LE IMPART CU VOI!
INGREDIENTELE(PRIMA PARTE)
INGREDIENTELE(A DOUA PARTE SI ULTIMA)
CIUPERCILE NEGRE SE PUN LA REHIDRATAT IN APA CALDA PT 15-30MIN
PESTE VIERMICELELE DE OREZ TURNATI APA FIERBINTE SI LE LASATI LA REHIDRATAT 10MIN
SI CU GERMENII SOIA FACEM ACEEASI KESTIE,PUNEM APA FIERBINTE PESTE EI,TOT PT 10MIN
MORCOVUL IL CURATATI SI IL DATI PE RAZATOAREA MICA,APOI IL PUNETI INTR-UN BOL INNALT
CEAPA O CURATATI SI O TAIATI MARUNT SI TUP SI EA IN BOL
CORIANDRUL IL SPALATI SI IL TAIATI MARUNT SI TUP IN BOL
AU TRECUT CELE 10MIN,PUNETI LA SCURS INTR-O STRECURATOARE VIERMICELELE,APOI LE DATI UN JET DE APA RECE,APOI LE PASTRATI INTR-UN BOL
ACELASI PROCEDEU SI PT GERMENII SOIA
SI ULTIMELE CU ACELASI PROCEDEU SUNT CIUPERCILE NEGRE,DUPA CE OBSERVATI K S-AU HIDRATAT BINE
GERMENII SOIA II MARUNTITI BINE CU UN CUTIT,APOI IN BOL
CATELUL DE USTUROI SE PISEAZA
DUPA CE ATI SCURS BINE CONSERVA DE CRAB O ADAUGATI IN BOL
LA FEL SI CU CEA DE CREVETI?APOI TUP IN BOL
CELE 2 OUA
CELE 4 LINGURI DE SOS SOIA
CELE 4 LINGURI DE SOS NEM-UOC
MIXAM PUTIN TOTUL
VERMICELE DE OREZ LE MARUNTIM,APOI TUP IN BOL SI AMESTECAM
DUPA CE AM AMESTECAT,PUNEM CAPAC SI TUP LA FRIGIDER PT 1H
INCEPEM PROCEDEUL PATEURILOR:
ACEASTA ESTE GALETA DE OREZ
VA PREGATITI UN CASTRON BOL INCAPATOR SI UN PROSOP DE BUCATARIE USCAT.
GALETA DE OREZ SE SCUFUNDA CATEVA SECUNDE IN APA CALDA INTORCAND-O PERIODIC,CAND SPUN CATEVA SECUNDE,MA REFER LA3,4 SEC,SE INMOAIE REPEDE
SCURGEM PUTIN DE APA GALETA APOI O PUNEM PE PROSOPUL USCAT SI O NETEZIM CU MANA,TREBUIE SA AIBA ACEEASI TEXTURA PESTE TOT,O INTORCETI,PROSOPUL TREBUIE SA ABSOARBA EXCESUL DE APA,SI LA ACEST PAS TREB SA VA GRABITI PT K SE UMEZESTZE PREA TARE APOI NUMAI PUTETI LUCRA CU EA
DE PE PROSOP,O MUTATI PE O PLANSETA DE TAIAT
INCEPEM MONTAREA PATEULUI:
PE 1/3 DI MARGINEA FOII,PUNEM O LINGURA DIN UMPLUTURA SI 2 CREVETI
PESTE UMPLUTURA ADUCEM MARGINEA DE GALETA, SI STRANGEM PUTIN,SA AIBA APARENTA UNUI CILINDRU,UNEI SARMALUTE
APOI MARGINILE LATERALE CILINDRULUI,LE IMPATURIM PE EL,UNA
CATE UNA
APOI RULAM,DAR NU PREA STRANS,PT CA VOR CRAPA LA PRAJIT
ASA ARATA UN PATEU
SA VA PREGATITI DIN TIMP,O TAVA DE CUPTOR CU UN PROSOP DE BUCATARIE USCAT PUS IN EA,
TREBUIE SA AVETI GRIJA SA LASATI SPATIU INTRE PATEURI PT CA IN ACEST STADIU SE LIPESC FOARTE TARE
AICI EU AVANSASEM,MI-AU IESIT IN TOTAL 22 PATEURI
DUPA CE TERMINATI TOATA UMPLUTURA,PUNETI ULEIUL LA INCINS INTR-UN WOK
SI PUNETI CATE 3,4 PATEURI,SI AVETI GRIJA CU ELE CA SE LIPESC TARE,SI LE INTORCETI PERIODIC,TIMP DE 4 MIN DAK VRETI SA LE MANCATI A DOUA ZII-INAINTE DE DEGUSTARE LE MAI PRAJITI PANA LE RUMENITI,DAK LE MANCATI IMEDIAT,LE RUMENITI ACUM,EU PE ALE MELE LE-AM TINUT NUMAI 4 MIN,PT K NU-MI TREBUIAU IMEDIAT
LE SCOATETI CU O PALETA PE UN PLATOU CU SERVETELE,SA SE SCURGA DE ULEI(AICI AVANSASEM),APOI LE MUTATI PE UN PLATOU MARE,SI ASA PANA LE TERMINATI PE TOATE,SI PE PLATOU LE LASATI SPATIU INTRE ELE.
EU PT A LE SERVII A2A ZII LE AM RUMENIT PUTIN INTR-O TIGAIE FARA ULEI,(FETELE LA REGIM,INTELEGETI DE CE),DAR NORMAL SE PRAJESC PANA SE RUMENESC IN ULEI.
SI AICI REZULTATUL!
DEGUSTAREA SE FACE CU FRUNZE DE SALATA,FOI DE MENTA SI SOS NEM-UOC
PE O FARFURIE PUNEM FRUNZA DE SALATA SI IN MIJLOCUL EI FRUNZELE DE MENTA
APOI PATEUL SI RULAM SALATA
APOI INMUIEM IN SOS SI MANCAM TOT,PANA SI DEGETELE.....
RETETA PARE LUNGA SI GREA,DAR VA GARANTEZ K O SA VA AMUZATI SI REZULTATUL O SA VA PLACA!
POFTA BUNA
P.S. DAK ALUATUL VI SE PARE PREA LIKID(ASA A FOST LA MINE),ADAUGATI 2 LINGURI DE FAINA.ALUATUL TREBUIE SA AIBA CONSISTENTA ALUATULUI DE CHIFTELUTE
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.