TUTUROR IUBITORILOR DE MÂNCARE CHINEZEASCĂ!
EU O ADOR ȘI DE CÂȚIVA ANI O FAC ACASĂ, DAR ACESTE PATEURI ESTE PRIMA DATĂ CÂND LE FAC, ȘI VREAU SĂ LE ÎMPĂRT CU VOI!
INGREDIENTELE (PRIMA PARTE)
INGREDIENTELE (A DOUA PARTE ȘI ULTIMA)
CIUPERCILE NEGRE SE PUN LA REHIDRATAT ÎN APĂ CALDĂ PENTRU 15-30MIN
PESTE VERMICELELE DE OREZ TURNĂM APĂ FIERBINTE ȘI LE LĂSĂM LA REHIDRATAT 10MIN
ȘI CU GERMENII SOIA FACEM ACEEAȘI CHESTIE, PUNEM APĂ FIERBINTE PESTE EI, TOT PENTRU 10MIN
MORCOVUL ÎL CURĂȚAȚI ȘI ÎL DAȚI PE RĂZĂTOAREA MICĂ, APOI ÎL PUNEȚI ÎNTR-UN BOL ÎNALT
CEAPA O CURĂȚAȚI ȘI O TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ȘI EA ÎN BOL
CORIANDRUL ÎL SPĂLAȚI ȘI ÎL TĂIAȚI MĂRUNȚI ȘI TOT ÎN BOL
AU TRECUT CELE 10MIN, PUNEȚI LA SCURS ÎNTR-O STRECURĂTOARE VERMICELELE, APOI LE DAȚI UN JET DE APĂ RECE, APOI LE PĂSTRAȚI ÎNTR-UN BOL
ACELAȘI PROCES ȘI PENTRU GERMENII SOIA
ȘI ULTIMELE CU ACELAȘI PROCES SUNT CIUPERCILE NEGRE, DUPĂ CE OBSERVAȚI CĂ S-AU HIDRATAT BINE
GERMENII SOIA ÎI MĂRUNȚIȚI BINE CU UN CUȚIT, APOI ÎN BOL
CĂȚELUL DE USTUROI SE PISEAZĂ
DUPĂ CE AȚI SCURS BINE CONSERVA DE CRAB O ADAUGAȚI ÎN BOL
LA FEL ȘI CU CEA DE CREVEȚI, APOI TOT ÎN BOL
CELE 2 OUA
CELE 4 LINGURI DE SOS SOIA
CELE 4 LINGURI DE SOS NEM-UOC
MIXĂM PUȚIN TOTUL
VERMICELE DE OREZ LE MĂRUNȚIM, APOI TOT ÎN BOL ȘI AMESTECĂM
DUPĂ CE AM AMESTECAT, PUNEM CAPAC ȘI TOT LA FRIGIDER PENTRU 1H
ÎNCEPEM PROCEDEUL PATEURILOR:
ACEASTA ESTE GALETA DE OREZ
VĂ PREGĂTIȚI UN CASTRON BOL ÎNCĂPĂTOR ȘI UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT.
GALETA DE OREZ SE SCUFUNDĂ CÂTEVA SECUNDE ÎN APĂ CALDĂ ÎNTORCÂND-O PERIODIC, CÂND SPUN CÂTEVA SECUNDE, MĂ REFER LA3,4 SEC, SE ÎNMOAIE REPEDE
SCURGEM PUȚIN DE APĂ GALETA APOI O PUNEM PE PROSOPUL USCAT ȘI O NETEZIM CU MÂNA, TREBUIE SĂ AIBĂ ACEEAȘI TEXTURĂ PESTE TOT, O ÎNTORCEȚI, PROSOPUL TREBUIE SĂ ABSOARBĂ EXCESUL DE APĂ, ȘI LA ACEST PAS TREBUIE SĂ VĂ GRĂBIȚI PENTRU CĂ SE UMEZEȘTE PREA TARE APOI NU MAI PUTEȚI LUCRA CU EA
DE PE PROSOP, O MUTATI PE O PLANȘETĂ DE TĂIAT
ÎNCEPEM MONTAREA PATEULUI:
PE 1/3 DIN MARGINEA FOII, PUNEM O LINGURĂ DIN UMPLUTURĂ ȘI 2 CREVEȚI
PESTE UMPLUTURĂ ADUCEM MARGINEA DE GALETA, ȘI STRÂNGEM PUȚIN, SĂ AIBĂ APARENȚA UNUI CILINDRU, UNEI SĂRMĂLUȚE
APOI MARGINILE LATERALE ALE CILINDRULUI LE ÎMPĂTURIM PE EL, UNA
CÂTE UNA
APOI RULĂM, DAR NU PREA STRÂNS, PENTRU CĂ VOR CRĂPA LA PRĂJIT
AȘA ARATĂ UN PATEU
SĂ VĂ PREGĂTIȚI DIN TIMP, O TAVĂ DE CUPTOR CU UN PROSOP DE BUCĂTĂRIE USCAT PUS ÎN EA,
TREBUIE SĂ AVEȚI GRIJĂ SĂ LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE PATEURI PENTRU CĂ ÎN ACEST STADIU SE LIPESC FOARTE TARE
AICI EU AVANSASEM, MI-AU IEȘIT ÎN TOTAL 22 PATEURI
DUPĂ CE TERMINAȚI TOATĂ UMPLUTURA, PUNEȚI ULEIUL LA ÎNCINS ÎNTR-UN WOK
ȘI PUNEȚI CÂTE 3, 4 PATEURI, ȘI AVEȚI GRIJĂ CU ELE CĂ SE LIPESC TARE, ȘI LE ÎNTORCEȚI PERIODIC, TIMP DE 4 MIN DACĂ VREȚI SĂ LE MÂNCAȚI A DOUA ZI - ÎNAINTE DE DEGUSTARE LE MAI PRĂJIȚI PÂNĂ LE RUMENIȚI, DACĂ LE MÂNCAȚI IMEDIAT, LE RUMENIȚI ACUM, EU PE ALE MELE LE-AM ȚINUT NUMAI 4 MIN, PENTRU CĂ NU-MI TREBUIAU IMEDIAT
LE SCOATEȚI CU O PALETĂ PE UN PLATOU CU SERVEȚELE, SĂ SE SCURGĂ DE ULEI (AICI AVANSASEM), APOI LE MUTATI PE UN PLATOU MARE, ȘI ASA PÂNĂ LE TERMINAȚI PE TOATE, ȘI PE PLATOU LE LĂSAȚI SPAȚIU ÎNTRE ELE.
EU PENTRU A LE SERVI A 2-A ZI LE-AM RUMENIT PUȚIN ÎNTR-O TIGAIE FĂRĂ ULEI (FETELE LA REGIM, ÎNȚELEGETI DE CE), DAR NORMAL SE PRĂJESC PÂNĂ SE RUMENESC ÎN ULEI.
ȘI AICI REZULTATUL!
DEGUSTAREA SE FACE CU FRUNZE DE SALATĂ, FOI DE MENTĂ ȘI SOS NEM-UOC
PE O FARFURIE PUNEM FRUNZA DE SALATĂ ȘI ÎN MIJLOCUL EI FRUNZELE DE MENTĂ
APOI PATEUL ȘI RULĂM SALATA
APOI ÎNMOIEM ÎN SOS ȘI MÂNCAM TOT, PÂNĂ ȘI DEGETELE.....
REȚETA PARE LUNGĂ ȘI GREAU, DAR VĂ GARANTEZ CĂ O SĂ VĂ AMUZAȚI ȘI REZULTATUL O SĂ VĂ PLACĂ!
POFTĂ BUNĂ
P.S. DACĂ ALUATUL VI SE PARE PREA LICHID(ASA A FOST LA MINE), ADĂUGAȚI 2 LINGURI DE FĂINĂ. ALUATUL TREBUIE SĂ AIBĂ CONSISTENȚA ALUATULUI DE CHIFTELUȚE
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.