NOUĂ NE PLACE FOARTE MULT VARZA GĂTITĂ ÎN VASUL ROMAN, ȘI AȘ VREA SĂ VĂ ÎMPĂRTĂȘESC ȘI VOUĂ REȚETA MEA!
COASTA DE PORC SE TAIE BUCĂȚELE ȘI SE PUNE LA PRĂJIT
SE RUMENEȘTE PUȚIN PE TOATE PĂRȚILE APOI SE PUNE ÎN VASUL ROMAN ȘI SE ACOPERĂ
ÎN ACEEAȘI TIGAIE SE PUNE ȘUNCULIȚA LA COLORAT FRUMOS
DUPĂ CE S-AU COLORAT FRUMOS, LE LUAȚI CU O PALETĂ ȘI ÎN VASUL ROMAN CU ELE
CEAPA ȘI ARDEIUL TĂIATE MĂRUNT SE PUN LA CĂLIT ÎN ACEEAȘI TIGAIE
DUPĂ CE SE COLOREAZĂ PUȚIN, ÎN VAS CU ELE
ROȘIILE SE MIXEAZĂ
ROȘIILE MIXATE SE PUN ÎN VAS
VARZA TĂIATĂ FIDELUȚĂ SE FRĂMÂNTĂ PUȚIN ȘI APOI ȘI EA ÎN VAS
ADĂUGĂM 4 CĂNI DE APĂ
PUNEM PIPERUL
BOIA DULCE
AMESTECĂM BINE, PUNEM CAPACUL ȘI LA CUPTOR PENTRU 2.30, AMESTECĂM DIN CÂND ÎN CÂND. EU PUN LA MAXIM, LA 8. SPUN 2.30 PENTRU CĂ NOI AICI AVEM O VARZĂ (NORMALĂ) FOARTE TARE ȘI FIERBE GREU, DAR E GUSTOASĂ. DACĂ O FAC NORMAL ÎN OALĂ SAU TUCIC, O ZDROBESC, AȘA ÎN VASUL ROMAN RAMÂNE FRUMOASĂ. PENTRU SARMALE AVEM UN ALT FEL DE VARZĂ SUPER BUNĂ (SPUN EI PENTRU SALATĂ, CARE NU BALONEAZĂ ȘI NUMAI TREBUIE OPĂRITĂ, DAR EU TOT O OPĂRESC PUȚIN SĂ POT LUCRA MAI BINE CU EA), FIERBE REPEDE.
SPRE SFÂRȘIT, EU PUN O LINGURIȚĂ DE BORȘ MAGIC, ȘI ÎNCĂ PUȚIN LA CUPTOR LA RUMENIT
ȘI DUPĂ 1/2 H, ASTA ESTE REZULTATUL: O SUPER SAVUROASĂ VARZĂ. PUTEȚI SĂ O SERVIȚI CU UN ARDEI IUTE (DACĂ AVEȚI VOIE, EU AM NIȘTE PROBLEME CU STOMACUL ȘI NU-L MAI SUPORT), ȘI ALĂTURI DE UN PAHAR DE VIN BUN!
SĂRAȚI DUPĂ GUST, POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.