NU CRED CĂ ESTE PERSOANĂ CARE SĂ FI GUSTAT COASTELE DULCI DE LA RESTAURANTELE CHINEZEȘTI ȘI SĂ NU-I FI PLĂCUT.
EU LE ADOR! GUSTUL DULCE CARAMELIZAT ȘI CROCANTUL CÂRNII, DELICIOS!
ÎN POZĂ SUNT ALĂTURI DE TĂIȚEII CHINEZEȘTI CU LEGUME, CE A MAI RĂMAS
INGREDIENTELE
PREGĂTIM MARINATA:
2 LINGURI DE ZAHĂR
O LINGURIȚĂ DE SARE
DOUĂ LINGURI SOS SOIA
AMIDONUL ALIMENTAR
O LINGURĂ RASĂ DE AMIDON ALIMENTAR O DIZOLVĂM ÎNTR-O LINGURĂ DE APĂ
AMIDONUL ÎL TURNĂM ÎN BOL, ȘI AMESTECĂM BINE. ASTA ESTE MARINATA
COASTA DE PORC O DEGREȘAȚI (SCOATEȚI GRĂSIMEA, DACĂ ARE MULTĂ, CA ÎN CAZUL MEU), ȘI APOI O TĂIAȚI BUCĂȚELE
ADĂUGAȚI CARNEA PESTE MARINATA ȘI AMESTECAȚI BINE
PUNEȚI CAPAC, LĂSAȚI 20MIN LA MARINAT LA FRIGIDER, DACĂ NU SUNTEȚI PRESAȚI, PUTEȚI SĂ O LĂSAȚI PÂNĂ A DOUA ZI, CUM AM FĂCUT EU.
ÎNTR-UN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI DE MĂSLINE ÎNCINGEȚI, ȘI PUNEȚI CEAPA MICĂ TĂIATĂ MĂRUNȚI ȘI CEI 2 CĂȚEI DE USTUROI PISAȚI ȘI CĂLIȚI PUȚIN
DUPĂ CE S-AU CĂLIT PUȚIN CEAPA ȘI USTUROIUL, ADĂUGAȚI CARNEA ȘI O ȚINEȚI LA FOC MARE 3,4 MINUTE SĂ O COLORAȚI PE AMBELE PĂRȚI APOI ÎNCĂ 5MIN LA FOC MIC
DUPĂ ACEST TIMP ÎN TIGAIE, CARNEA FACE O PLIMBARE ÎNTR-O FARFURIE ȘI AȘTEAPTĂ CUMINTE CE URMEAZĂ
ÎN WOK, PUNEȚI 2 LINGURI DE ULEI ȘI APOI CEAPA MARE TĂIATĂ MĂRUNȚI SAU CUM VĂ PLACE ÎN SOS, O ȚINEȚI LA CĂLIT LA FOC SLAB PÂNĂ DEVINE TRANSPARENTĂ
PREGĂTIM SOSUL:
PESTE RESTUL DE MARINATĂ, PUNEȚI KETCHUPUL
CELE 5 LINGURIȚE DE ZAHĂR, ÎN CAZUL MEU CUBIC (SCUZE PENTRU POZĂ, CAM ÎNTUNECATĂ)
CELE 2 LINGURI DE OȚET DE MERE (DE PREFERAT DE MERE PENTRU CĂ E MAI SLAB ÎN ACIDITATE)
O LINGURĂ DE SOS SOIA
UN PAHAR DE APĂ CALDĂ, AMESTECAȚI BINE ȘI ADĂUGAȚI ÎN WOK SOSUL REZULTAT, ȘI LĂSAȚI VREO 5 MINUTE LA FOC MARE, SOSUL O SĂ SE ÎNGROAȘE PUȚIN
DUPĂ CE S-A ÎNGROȘAT PUȚIN, ADĂUGAȚI COASTELE ȘI LĂSAȚI PÂNĂ SE ÎNGROAȘĂ BINE, DAR AMESTECAȚI PERIODIC
AȘA ARATĂ CÂND ESTE GATA
NOI LE-AM SERVIT CU TĂIȚEI CHINEZEȘTI CU LEGUME, REȚETA ALTA DATĂ (AM OBSERVAT CĂ TĂIȚEII CHINEZEȘTI DE AICI SUNT CA SUPELE CU TĂIȚEI ROLTON DE LA NOI, IDENTICI), ȘI AICI CE A MAI RĂMAS, CĂ N-AM APUCAT SA FAC ALTA POZĂ.
VĂ UREZ POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.