Am făcut un chec dintr-o revistă mică cu rețete. Am înlocuit ciocolata cu cremă de mentă cu cea cu cremă de vișine. E foarte aromat și moale!
Pregătim ingredientele.
Bateți ouăle cu zahărul până se albesc.
Încălziți ușor laptele cu 10 pătrățele de ciocolată și amestecați până se topesc.
Într-o crăticioară topiți untul.
Adăugați untul topit și răcit peste ouăle bătute cu zahăr.
Adăugați aici și laptele „ciocolătos”.:D
Apoi făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă pentru chec. Data viitoare am să folosesc una mai mică sau poate chiar pe cea de brioșe.
Tăiați bucățele mici pătrățelele de ciocolată rămase și le adăugați compoziției. Eu aici am pus ciocolată cu lapte. Oare cum să fac să nu se mai ducă la fundul tăvii aceste bucățele de ciocolată?
Turnăm compoziția în tavă. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
Eu l-am lăsat aproape 1 oră, dar după 30 de minute supravegheați cuptorul pentru că timpul diferă de la cuptor la cuptor.
După ce s-a răcit, îl pudrați cu zahăr pudră și/sau vanilat.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.