Un alt mod de a pregăti mămăliga: la cuptor, cu brânză, ouă și cașcaval! Am găsit rețeta într-o carte (Poveștile bucătăriei românești - Vol.III - Ardealul); m-a atras poza ce însoțea rețeta și mi-am zis că trebuie neapărat să o încerc și eu! A ieșit o mămăligă pufoasă, cu gust de lapte. Pentru iubitorii de mămăligă!
Pregătim ingredientele.
Batem ouăle, dăm brânza pe răzătoare, tăiem cașcavalul cubulețe.
Punem laptele la fiert. Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte și se amestecă până se face cremă („nu trebuie să fiarbă deloc, doar să-și ia făina zeamă” - scrie în carte)
Se amestecă bine mămăliga asta pripită cu ouăle și cașcavalul.
Se unge un vas de Yena cu unt.
Se așază aici mămăliga și se netezește. Se unge cu smântână.
Se presară brânza și se dă la cuptor.
Eu am lăsat-o vreo 50 de minute la foc destul de mic, dar nu s-a rumenit așa cum scria în cărticică.Mai degrabă s-a rumenit puțin la fundul vasului.
Am pus lângă ea și puțină smântână. Poftă bună!!!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.