Mămăligă umplută

rețeta postată de

Un alt mod de a pregăti mămăliga: la cuptor, cu brânză, ouă și cașcaval! Am găsit rețeta într-o carte (Poveștile bucătăriei românești - Vol.III - Ardealul); m-a atras poza ce însoțea rețeta și mi-am zis că trebuie neapărat să o încerc și eu! A ieșit o mămăligă pufoasă, cu gust de lapte. Pentru iubitorii de mămăligă!

Ingrediente
Mălai
250 g
   
Lapte
750 ml
   
Brânză telemea
125 g
   
Cașcaval
125 g
   
Ouă
3 buc
   
Unt
25 g
un cubuleț
Smântână
1 buc
1 ceșcuță
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Mămăligă umplută - Pas 1
Pas 2

Batem ouăle, dăm brânza pe răzătoare, tăiem cașcavalul cubulețe.

Mămăligă umplută - Pas 2
Pas 3

Punem laptele la fiert. Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte și se amestecă până se face cremă („nu trebuie să fiarbă deloc, doar să-și ia făina zeamă” - scrie în carte)

Mămăligă umplută - Pas 3
Pas 4

Se amestecă bine mămăliga asta pripită cu ouăle și cașcavalul.

Mămăligă umplută - Pas 4
Pas 5

Se unge un vas de Yena cu unt.

Mămăligă umplută - Pas 5
Pas 6

Se așază aici mămăliga și se netezește. Se unge cu smântână.

Mămăligă umplută - Pas 6
Pas 7

Se presară brânza și se dă la cuptor.

Mămăligă umplută - Pas 7
Pas 8

Eu am lăsat-o vreo 50 de minute la foc destul de mic, dar nu s-a rumenit așa cum scria în cărticică.Mai degrabă s-a rumenit puțin la fundul vasului.

Mămăligă umplută - Pas 8
Pas 9

Am pus lângă ea și puțină smântână. Poftă bună!!!

Mămăligă umplută - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (pentru 3-4 persoane)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min