Mămăligă umplută

reteta postata de

Un alt mod de a pregăti mămăliga: la cuptor, cu brânză, ouă și cașcaval! Am găsit rețeta într-o carte (Poveștile bucătăriei românești - Vol.III - Ardealul); m-a atras poza ce însoțea rețeta și mi-am zis că trebuie neapărat să o încerc și eu! A ieșit o mămăligă pufoasă, cu gust de lapte. Pentru iubitorii de mămăligă!

Ingrediente
Malai
250 g
Lapte
750 ml
Branza telemea
125 g
Cascaval
125 g
Oua
3 buc
Unt
25 g
un cubuleț
Smantana
1 buc
1 ceșcuță
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Mămăligă umplută - Pas 1
Pas 2

Batem oăule, dăm brânza pe răzătoare, tăiem cașcavalul cubulețe.

Mămăligă umplută - Pas 2
Pas 3

Punem laptele la fiert. Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte și se amestecă până se face cremă (”nu trebuie să fiarbă deloc, doar să-și ia făina zeamă” - scrie în carte)

Mămăligă umplută - Pas 3
Pas 4

Se amestecă bine mămăliga asta pripită cu ouăle și cașcavalul.

Mămăligă umplută - Pas 4
Pas 5

Se unge un vas de Yena cu unt.

Mămăligă umplută - Pas 5
Pas 6

Se așază aici mămăliga și se netezește. Se unge cu smântână.

Mămăligă umplută - Pas 6
Pas 7

Se presară brânza și se dă la cuptor.

Mămăligă umplută - Pas 7
Pas 8

Eu am lăsat-o vreo 50 de minute la foc destul de mic, dar nu s-a rumenit așa cum scria în cărticică.Mai degrabă s-a rumenit puțin la fundul vasului.

Mămăligă umplută - Pas 8
Pas 9

Am pus lângă ea și puțină smântână. Poftă bună!!!

Mămăligă umplută - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (pentru 3-4 persoane)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min