Nouă ne plac foarte mult fructele de mare, dar simplu și bun sunt în varianta de paste. Sper să vă placă!
Fructele de mare și peștele se decongelează (la mine au fost decongelate din timp).
Într-o tigaie punem uleiul de măsline și prazul la călit puțin
După ce s-a călit puțin prazul, adăugați fructele de mare
Fileul de pangasius tăiat cubulețe
Și paharul de vin, în cazul meu apă, și lăsați să fiarbă și să scadă puțin din lichid
Adăugați smântâna
Piperul, și lăsați la îngroșat puțin, sosul nu trebuie să fie nici lichid, nici prea gros, și gata sosul
Între timp ați fiert pastele după timpul indicat pe pachet, le scurgeți și le adăugați peste sos
Amestecați bine și gata bunătatea de paste.
Le puteți servi cu puțină verdeață deasupra și lămâie, eu n-am mai apucat să pun la prezentare și asezonați după cum vă place, pentru că fructele de mare sunt puțin sărate, eu prefer să nu mai pun când le gătesc, își pune fiecare după gust.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.