Iată niște brioșe foarte delicioase pe care le tot prepar de ceva vreme! Mereu foarte bune și drăgălașe, simplu de pregătit și care dispar imediat de pe platou! Le puteți acoperi cu zahăr pudră (eu de fiecare dată le împart cu cineva drag și atunci nu mai pun zahăr pudră deasupra întrucât se topește până ajung la destinație și apoi se vor uda). Poftă bună!
Pregătim ingredientele.
Punem într-un vas toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul, cacaoa și amidonul. Cu un tel le amestecăm.
Într-un alt vas amestecăm laptele cu uleiul.
Adăugăm amestecul de lapte cu ulei peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm cu telul. Eu am mai pus încă 5-6 linguri de făină pentru că mi s-a părut cam moale aluatul.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o formă de brioșe. A mea are 12 forme mici.
Cu o lingură turnăm aluatul în forme: le umplem doar de jumătate pentru a le lăsa loc să crească.
Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20-25 de minute.
Deși sursa rețetei spune că aluatul este pentru 12 brioșe, mie îmi ies 24. Prima tavă am făcut-o simplă, iar în cea de-a doua am adăugat și bucățele mici de ciocolată.
Din nou, am fost zgârcită la ciocolată!
Aici le-am strâns pe toate la un loc.
Și o secțiune!Pudrați-le cu zahăr și puneți mai multe bucățele mici de ciocolată albă; vor fi și mai prezentabile. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.