Iata niste briose foarte delicioase pe care le tot prepar de ceva vreme! Mereu foarte bune si dragalase, simplu de pregatit si care dispar imediat de pe platou! Le puteti acoperi cu zahar pudra (eu de fiecare data le impart cu cineva drag si atunci nu mai pun zahar pudra deasupra intrucat se topeste pana ajung la destinatie si apoi se vor uda). Pofta buna!
Pregatim ingredientele.
Punem intr-un vas toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, cacaoa si amidonul. Cu un tel le amestecam.
Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul.
Adaugam amestecul de lapte cu ulei peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam cu telul. Eu am mai pus inca 5-6 linguri de faine pentru ca mi s-a parut cam moale aluatul.
Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de briose. A mea are 12 forme mici.
Cu o lingura turnam aluatul in forme: le umplem doar de jumatate pentru a le lasa loc sa creasca.
Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 de minute.
Desi sursa retetei spune ca aluatul este pentru 12 briose, mie imi ies 24. Prima tava am facut-o simpla, iar in cea de-a doua am adaugat si bucatele mici de ciocolata.
Din nou, am fost zgarcita la ciocolata!
Aici le-am strans pe toate la un loc.
Si o sectiune!Pudrati-le cu zahar si puneti mai multe bucatele mici de ciocolata alba; vor fi si mai prezentabile. Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.