Am descoperit de curând această rețetă într-o carte! Astăzi am pregătit-o pentru prima dată! Și cu siguranță nu va fi ultima! E absolut delicioasă! Pufoasă și aromată! Se servește caldă cu ceva carne sau chiar doar cu o salată de legume ori murături.
Pregătim ingredientele.
Spălăm, curățăm și tăiem cubulețe cartofii.
Îi punem la fiert împreună cu laptele într-o oală potrivită.
Până cartofii stau la fiert, ne ocupăm de restul ingredientelor. Feliem subțire ciupercuțele.
Tăiem cubulețe mici cașcavalul.
Tocăm pătrunjelul și tăiem usturoiul feliuțe foarte subțiri.
Când cartofii sunt fierți (îi încercăm cu o furculiță/un cuțit; la mine au fiert vreo 20 de minute), îi scurgem de lapte. Vom face din ei un piure.
Adăugăm untul și sarea și îi pasăm cu un tel. Tot acum puteți pune și parmezanul ras.
Lăsăm piureul la răcit. Ne ocupăm de ciupercuțe în continuare.
Punem usturoiul la călit în puțin ulei.
După un minut, adăugăm și ciupercuțele.
Amestecăm din când în când. După 2-3 minute punem și pătrunjelul.
Scurgem ciupercuțele de surplusul de ulei. Urmează să amestecăm cele 3: piureul de cartofi, ciupercuțele călite și cașcavalul.
Ungem cu ulei vasul termorezistent pe care îl vom folosi (la mine, un vas mic de Yena).
Punem compoziția în vas și nivelăm cu o lingură.
Băgăm vasul la cuptor până se rumenește puțin. Eu l-am ținut vreo 50 de minute la foc destul de mic.
Aici și o secțiune!
Și aici pe farfurie! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.