Prăjitură cu gem și bezea

rețeta postată de

O prăjitură foarte, foarte bună! Pentru iubitorii de dulce! Și pentru pasionații de încercat rețete noi!

Ingrediente
Margarină
175 g
   
Ouă
4 buc
   
Făină
220 g
   
Zahăr
300 g
   
Zahăr vanilat
1 buc
1 pliculeț
Cacao
1 lingurita
   
Gem
4 linguri
eu am pus de gutui
Bicarbonat de sodiu
1 buc
o jumătate de linguriță, stins cu zeamă de lămâie
Coajă de lămâie
1 buc
opțional, după preferințe
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 1
Pas 2

Frecăm margarina (atenție: margarina să fie moale, la temperatura camerei, scoasă din timp de la frigider!!!) cu 100 grame de zahăr (100 din cele 300 g).

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 2
Pas 3

Adăugăm pe rând gălbenușurile, continuăm să amestecăm după fiecare.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 3
Pas 4

Apoi zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 4
Pas 5

Urmează făina.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 5
Pas 6

Punem și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 6
Pas 7

Pregătim o tavă, o ungem cu margarină și o tapetăm cu făină. Tava mea are cam 32*23 cm.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 7
Pas 8

Punem compoziția în tavă. O nivelăm frumos.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 8
Pas 9

Ungem cu gem deasupra.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 9
Pas 10

Batem albușurile spumă cu cele 200 grame de zahăr rămase (din cele 300 g).

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 10
Pas 11

Punem și o linguriță de cacao peste spuma-bezea.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 11
Pas 12

Turnăm bezeaua peste compoziția acoperită cu gem din tavă.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 12
Pas 13

Nivelăm spuma.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 13
Pas 14

Băgăm prăjitura la cuptor pentru 40-50 de minute la foc mediu în cuptorul preîncălzit. Spuma se va crăpa și veți putea vedea dacă e coaptă bezeaua sub crustă.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 14
Pas 15

Lăsăm să se răcească. Apoi feliem.

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 15
Pas 16

Aici vă arăt și o feliuță! Absolut delicioasă! Dulce, fină, cu blatul puțin tare, cu bezeaua crocantă, o nebunie!

Prăjitură cu gem și bezea - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 24 buc (26-30 felii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 75 min