O prăjitură foarte, foarte bună! Pentru iubitorii de dulce! Și pentru pasionații de încercat rețete noi!
Pregătim ingredientele.
Frecăm margarina (atenție: margarina să fie moale, la temperatura camerei, scoasă din timp de la frigider!!!) cu 100 grame de zahăr (100 din cele 300 g).
Adăugăm pe rând gălbenușurile, continuăm să amestecăm după fiecare.
Apoi zahărul vanilat și coaja de lămâie.
Urmează făina.
Punem și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.
Pregătim o tavă, o ungem cu margarină și o tapetăm cu făină. Tava mea are cam 32*23 cm.
Punem compoziția în tavă. O nivelăm frumos.
Ungem cu gem deasupra.
Batem albușurile spumă cu cele 200 grame de zahăr rămase (din cele 300 g).
Punem și o linguriță de cacao peste spuma-bezea.
Turnăm bezeaua peste compoziția acoperită cu gem din tavă.
Nivelăm spuma.
Băgăm prăjitura la cuptor pentru 40-50 de minute la foc mediu în cuptorul preîncălzit. Spuma se va crăpa și veți putea vedea dacă e coaptă bezeaua sub crustă.
Lăsăm să se răcească. Apoi feliem.
Aici vă arăt și o feliuță! Absolut delicioasă! Dulce, fină, cu blatul puțin tare, cu bezeaua crocantă, o nebunie!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.