Vă arăt o prăjiturică foarte bună! Și e și de post! E a doua oară când o pregătesc (prima dată nu am pus vișine, însă a fost la fel de bună). Foarte simplu de preparat, cu ingrediente accesibile, o aromă perfectă de dulce-acrișor!!
Pregătim ingredientele.
Amestecăm gemul cu zahărul.
Punem un praf de sare. Adăugăm alternativ în reprize uleiul și apa minerală.
Amestecăm făina cu cacaua și praful de copt, turnăm amestecul în ploaie peste compoziția de gem, amestecând până la omogenizare.
Adăugăm fructele (eu am pus vișine congelate) și amestecăm.
Turnăm compoziția într-o tavă (cu dimensiunile de aproximativ 30x20 cm tapetată cu hârtie de copt).
O punem la cuptor pentru circa 40 de minute.
O lăsăm să se răcească, apoi o feliem.
Poftă bună, bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.