Vă arăt o prăjiturică foarte bună! Și e și de post! E a doua oară când o pregătesc (prima dată nu am pus vișine, însă a fost la fel de bună). Foarte simplu de preparat, cu ingrediente accesibile, o aromă perfectă de dulce-acrișor!!
Pregătim ingredientele.
Amestecăm gemul cu zahărul.
Punem un praf de sare. Adăugăm alternativ în reprize uleiul și apa minerală.
Amestecăm făina cu cacaua și praful de copt., turnăm amestecul în ploaie peste compoziția de gem, amestecând până la omogenizare.
Adăugăm fructele (eu am pus vișine congelate) și amestecăm.
Turnăm compoziția într-o tavă (cu dimensiunile de aproximativ 30*20 cm tapetată cu hârtie de copt).
O punem la cuptor pentru circa 40 de minute.
O lăsăm să se răcească, apoi o feliem.
Poftă bună, bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.