O altă variantă de a găti pulpele! Foarte simplu, dar extrem de bun! Sosul e din roșii, ciuperci, ceapă și usturoi (eu am pus ardei roșu în locul ciupercilor). Merge perfect cu piure de cartofi ori cu orez!
Pregătim ingredientele.
Tăiem ceapa nu prea mărunt, tocăm pătrunjelul, feliem subțire usturoiul și ardeiul (pentru cei care aleg să pună și ardei). Aici se pregătesc și ciupercile, scurse de apă, numai bune de pus în tigaie.
Într-o tigaie punem untul și prăjim ușor pulpele până își schimbă puțin culoarea.
Adăugăm peste ele pătrunjelul tocat.
Le mutăm apoi în vasul care va merge la cuptor.
În aceeași tigaie adăugăm ceapa tocată mare, ciupercile și/sau ardeiul și usturoiul. Le lăsăm câteva minute până se înmoaie ceapa.
Punem făina peste roșii într-o cană.
Urmează să adăugăm supa de găină/apa și sosul de roșii cu făină peste legumele din tigaie.
Așa arătau înainte să adaug roșiile și apa.
Am pus apa...
Apoi roșiile, sarea și piperul. Am amestecat bine.
Lăsăm să fiarbă bine circa 5 minute.
Turnăm sosul peste pulpele din vas.
Punem vasul la cuptor la foc potrivit spre mic.
Eu le-am lăsat vreo 2 ore bune, timp în care am scos vasul din când în când, am întors pulpele și le-am tot acoperit cu sos. Verificați ușor cu o furculiță carnea, să fie făcută. Nu vă speriați de arsura de pe vas; se spală repede dacă lăsați puțin vasul cu apă să se înmoaie „prăjeala aia”. Poftă mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.