Prăjitura asta e absolut delicioasă, demențială chiar!! Tocmai am savurat o bucățică! E prima dată când o prepar! Cu cireșe, cu toate că rețeta era cu vișine. E fină și gustoasă și sățioasă! Și foarte, foarte bună!
Pregătim ingredientele. Scoateți untul/margarina din frigider din timp, să fie moale. Curățați vișinele/cireșele de sâmburi și le puneți să se scurgă de suc. Încălzim cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).
Vom începe cu prepararea blatului. Luăm deoparte ingredientele de care avem nevoie pentru blatul alb cu negru. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. Spargem ouăle într-o cană.
Batem untul/margarina cu zahărul și sarea cu ajutorul unui mixer până devine o spumă (nu se mai simte zahărul așa de tare).
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm după fiecare (cam 2 minute).
Urmează făina cu praful de copt; le înglobăm treptat în amestecul de unt zahăr sare ouă.
Punem apoi 5 linguri de lapte (din cele 8) pentru a subția aluatul.
Împărțim compoziția în 2 părți egale. O jumătate o punem într-o tavă (a mea are 23*32 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Nivelăm frumos.
La jumătatea ce ne-a rămas în vas adăugăm esența de rom, cele 3 linguri de lapte rămase și cacaua.
Întindem aluatul cu cacao peste cel simplu din tavă.
Nivelăm frumos. Și aducem lângă noi și cireșele.
Le aranjăm frumos și cu răbdare, apăsându-le ușor, peste aluatul cu cacao din tavă.
Punem tava în cuptor pentru 30 de minute. Eu am ținut-o mai mult, dar asta depinde și de cuptor. Vă uitați la ea, o probați cu scobitoarea.
Lăsăm prăjitura să se răcească. În acest timp preparăm budinca de vanilie. Eu am folosit 2 plicuri de budincă de vanilie de la Dr.Oetker. Însă fiecare cu 375 ml de lapte, nu cu 500 ml, așa cum scrie pe plic. Puteți folosi orice tip de budincă, chiar și una de casă. O lăsăm să se răcească.
Urmează să facem crema atunci când budinca e rece. Mixăm deci untul (cele 100 grame) cu budinca răcită astfel: batem untul spumă, apoi încorporăm budinca treptat, câte o lingură o dată. Dacă alegeți să faceți budinca acasă, procedați așa: adăugați untul rece tăiat în bucățele în budinca fierbinte și amestecați bine-bine.
Așa arată crema cu care vom acoperi prăjiturica.
Cu o lingură punem crema peste prăjitură. Dacă vreți, puteți face și niște valuri cu dosul lingurii.
Presărăm niște cacao peste cremă.
O punem în frigider pentru minim 2 ore. Cu puțin timp înainte de servire o mai pudrăm o dată cu cacao, apoi o feliem.
Aici și o secțiune!
Și două feliuțe mândre tare! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.