Dulceață de dovlecei

rețeta postată de

Am tot auzit de dulceață de dovlecei, că s-ar putea compara cu dulceața de ananas... Am fost reticentă, mai ales că mie nu-mi plac în mod deosebit dovleceii. Dar a ieșit minunată. Chiar aduce a ananas. Mânuțele din imagine sunt ale băiețelului meu care nu se satură să guste :).

Ingrediente
Dovlecei
1500 g
   
Zahăr
1 kg
   
Zahăr vanilat
4 buc
   
Zeamă de lămâie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Se curăță dovleceii de coajă și sâmburi.

Dulceață de dovlecei - Pas 1
Pas 2

Se taie dovleceii cubulețe.

Dulceață de dovlecei - Pas 2
Pas 3

Dovleceii se pun în apă clocotită, cât să-i acopere. Se fierb 5 minute.

Dulceață de dovlecei - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă de apă.

Se mai pun odată în apă clocotită, se fierb 5 minute. Apoi se pun în strecurătoare, se limpezesc cu apă rece și se lasă să se scurgă.

Dulceață de dovlecei - Pas 4
Pas 5

Într-o oală se pun 300 ml și 1 kg de zahăr. Se fierbe acest sirop cam 25 minute la foc mic, până se leagă.

Dulceață de dovlecei - Pas 5
Pas 6

Apoi se adaugă zahărul vanilat și dovleceii. Se fierb 15-20 minute.

Dulceață de dovlecei - Pas 6
Pas 7

Se adaugă zeama de lămâie, mai lăsăm să dea un clocot și oprim focul.

Dulceață de dovlecei - Pas 7
Pas 8

Eu am sterilizat borcanele. Erau deja aburite în cuptor când mi-am amintit de poză :)

Dulceață de dovlecei - Pas 8
Pas 9

Am pus dulceața în borcane și apoi la căldurică între pături.

Dulceață de dovlecei - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 buc (borcane de 400 ml)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min