Am tot auzit de dulceata de dovlecei, ca s-ar putea compara cu dulceata de ananas... Am fost reticenta, mai ales ca mie nu-mi plac in mod deosebit dovleceii. Dar a iesit minunata. Chiar aduce a ananas. Manutele din imagine sunt ale baietelului meu care nu se satura sa guste :).
Se curata dovleceii de coaja si samburi.
Se taie dovleceii cubulete.
Dovleceii se pun in apa clocotita, cat sa-i acopere. Se fierb 5 minute.
Apoi se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.
Se mai pun odata in apa clocotita, se fierb 5 minute. Apoi se pun in strecuratoare, se limpezesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Intr-o oala se pun 300 ml si 1 kg de zahar. Se fierbe acest sirop cam 25 minute la foc mic, pana se leaga.
Apoi se adauga zaharul vanilat si dovleceii. Se fierb 15-20 minute.
Se adauga zeama de lamaie, mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.
Eu am sterilizat borcanele. Erau deja aburite in cuptor cand mi-am amintit de poza :)
Am pus dulceata in borcane si apoi la caldurica intre paturi.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.