Quiche cu mazăre

rețeta postată de

Vă prezint o tartă descoperită (cunoscută sub numele de „quiche”) cu umplutură sărată! E prima mea tartă de acest fel! Mi-a plăcut tare, tare mult! E foarte sățioasă, caldă sau rece, merge cu o salată de legume crude sau cu murături. Aluatul este chiar de post, ușor de pregătit, însă foarte bun! Iar umplutura? Hmmm...un deliciu! Mai ales pentru iubitorii de mazăre!

Ingrediente
Făină
250 g
pt aluat
Apă caldă
100 ml
pt aluat
Ulei
100 ml
pt aluat
Praf de copt
1 lingurita
rasă - pt aluat
Sare
1 lingurita
pt aluat
Mazăre conservată
225 g
   
Ouă
2 buc
   
Ceapă roșie
1 buc
mică-mică
Bacon
70 g
eu am pus 3 felii de mușchi file
Cașcaval
40 g
   
Ricotta / urdă
180 g
eu am pus brânză telemea și o mânuță de mozzarella
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ciuperci proaspete
2 buc
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele pentru aluat.

Quiche cu mazăre - Pas 1
Pas 2

Pregătim ingredientele pentru umplutură. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt, baconul cubulețe, brânzeturile rase sau mărunțite cu mâna, mazărea scursă și spălată sub un jet de apă rece.

Quiche cu mazăre - Pas 2
Pas 3

Într-o caserolă cu capac punem toate ingredientele pentru aluat.

Quiche cu mazăre - Pas 3
Pas 4

Așezăm capacul peste cutiuță și agităm bine, bine până ingredientele s-au omogenizat parțial.

Quiche cu mazăre - Pas 4
Pas 5

Aluatul va arăta cam așa, sub formă de bulgărași. Al meu puțin cam moale, dar am mai adăugat puțină făină atunci când l-am mutat pe masă.

Quiche cu mazăre - Pas 5
Pas 6

Cu o lingură, strângem aluatul din cutiuță și îl mutăm pe masa așternută cu o lingură cu făină.

Quiche cu mazăre - Pas 6
Pas 7

Îl frământăm 2-3 minute până devine compact.

Quiche cu mazăre - Pas 7
Pas 8

Acum vom pregăti umplutura. Într-o tigaie punem o lingură de ulei la foc mic; când s-a încins, adăugăm baconul/șunca și îl/o călim un minut. 

Quiche cu mazăre - Pas 8
Pas 9

Adăugăm apoi ceapa tăiată mărunt. Eu am pus aici și 2 ciupercuțe crude, tăiate felii subțiri. Mai călim un minut.

Quiche cu mazăre - Pas 9
Pas 10

Ultima e mazărea (scursă de apa din conservă și trecută sub un jet de apă rece). Mai lăsăm pe foc circa 2-3 minute.

Quiche cu mazăre - Pas 10
Pas 11

Condimentăm cu sare și piper după gust și luăm de pe foc pentru a se răci complet.

Quiche cu mazăre - Pas 11
Pas 12

Într-un vas mixăm ouăle până se omogenizează bine.

Quiche cu mazăre - Pas 12
Pas 13

Peste ouă adăugăm amestecul de brânzeturi.

Quiche cu mazăre - Pas 13
Pas 14

Peste ele punem amestecul de mazăre pregătit mai sus.

Quiche cu mazăre - Pas 14
Pas 15

Ne ocupăm acum iarăși de aluat. Eu am folosit o formă din silicon cu diametrul de 20,5 cm. Am întins aluatul în formă rotundă pe masa cu puțină făină.

Quiche cu mazăre - Pas 15
Pas 16

Am uns forma cu puțin ulei și am pudrat-o cu făină.

Quiche cu mazăre - Pas 16
Pas 17

Am mutat foaia de aluat în formă, apoi am tăiat marginile ce depășeau forma.

Quiche cu mazăre - Pas 17
Pas 18

Am umplut tarta cu compoziția de mazăre, brânzeturi și ouă. Am nivelat bine.

Quiche cu mazăre - Pas 18
Pas 19

Introducem forma la cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenește. Eu am ținut-o vreo 40 de minute, dar asta depinde și de cuptor. Vă uitați la ea după 30 de minute.

Quiche cu mazăre - Pas 19
Pas 20

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm 3-4 minute în formă, apoi o scoatem și din formă.

Quiche cu mazăre - Pas 20
Pas 21

O tăiem după ce s-a răcit (asta pentru cine chiar are răbdare! eu nu am avut!).

Quiche cu mazăre - Pas 21
Pas 22

Servim cu mare, mare poftă pentru că este delicioasă!

Quiche cu mazăre - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 70 min