Am preparat zilele trecute o omletă delicioasă! Se face la cuptor, cu ingrediente simple pe care le puteți varia după preferințele dvs.: fasole, porumb, ardei, ciuperci, etc.! Pentru cei care nu știu ce să mai mănânce dimineața!
Pregătim ingredientele. (eu nu am avut pătrunjel...)
Tăiem ciupercuțele și ardeiul.
Punem la călit ardeiul într-o tigaie cu o lingură de ulei încins.
După un minut adăugăm și ciupercile.
Apoi mazărea.
Le călim împreună 4-5 minute. Potrivim de sare și piper. Stingem focul și le lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă (cu un vârf de cuțit de sare).
Amestecăm gălbenușurile ușor cu un tel. Adăugăm legumele călite (complet răcite) peste gălbenușuri.
Adăugăm mixul de legume și gălbenușuri peste albușurile spumă. (aici puneți și pătrunjelul verde tocat). Amestecăm ușor de jos în sus.
Urmează să băgăm omleta la cuptor. Eu am folosit o formă rotundă de silicon (cu diametrul de 18 cm) unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Punem omleta la cuptorul preîncălzit la 200 grade C.
O lăsăm la cuptor până se rumenește ușor, vreo 20-25 de minute. Se va desprinde ușor de pe pereții formei atunci când e gata!
O scoatem din formă să se răcorească puțin!
O ornăm cu cașcaval ras sau cu parmezan. O bunătate!
O tăiem felii și o servim cu mare poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.