Am încercat o nouă prăjiturică! Cu miere și lămâie! E aromată, cu gust super de miere, are consistența unui chec, dar mai îndesată și puțin lipicioasă. Merge perfect cu lapte ori ceai!
Pregătim ingredientele. Pornim cuptorul la foc mic (160 grade C).
Cernem într-un vas făina, sarea, mirodeniile și bicarbonatul.
Radem coaja de la lămâie și stoarcem sucul.
La foc mic-mic, topim mierea cu bucățica de unt, adăugăm apoi sucul și coaja de la lămâie, amestecând până se omogenizează.
Ușor răcorit, turnăm amestecul de miere peste amestecul de făină din vas. Amestecăm bine.
Batem ouăle cu laptele.
Încorporăm încet amestecul de ouă peste cel de făină cu miere.
Turnăm amestecul rezultat într-o tavă de cuptor. Eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 18 cm. Am uns-o cu ulei și am tapetat-o cu făină.
Băgăm prăjiturica la cuptor pentru circa 40 de minute.
Ea va crește și va deveni elastică atunci când o atingeți. Atenție la cuptor: culoarea dată de miere ne va înșela cu privire la timpul de coacere! Verificați cu o scobitoare; dacă va ieși curată, înseamnă că e gata!
O scoateți din formă și o lăsați vreo 5 minute să se răcorească. Eu am cam ”prăjit-o” puțin.
Pregătiți glazura acum. Încălziți mierea cu apa și coaja de lămâie.
Înțepați prăjitura peste tot cu o scobitoare/băț de frigăruie. Eu am întors-o cu fundul în sus și așa am înțepat-o. Cu o pensulă, ungeți-o apoi cu amestecul de miere încălzit.
O lăsați apoi să se răcească de tot. O întoarceți. O mai puteți unge și deasupra.
O feliați. Și o serviți cu maaare poftăăă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.