Ciuperci umplute

reteta postata de

Ciupercile umplute sunt preferatele mele, sunt un aperitiv minunat pentru a va impresiona invitatii. Am mancat prima data aceste ciuperci acum vreo 6 ani, atunci cand sotul meu s-a hotarat intr-o zi sa ma impresioneze pregatindu-mi acest preparat. A fost o surpriza placuta, desi fiind vorba intre noi, le lipseau sarea si piperul, insa in timp am experimentat amandoi si asa au luat nastere aceste minunate ciupercute.

Ingrediente
Ciuperci champignon
1 kg
Cascaval
100 g
Bacon
200 g
Patrunjel verde tocat
2 linguri
Sare
1 g
un varf de lingurita
Piper
1 g
un varf de lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Se spala si se curata ciupercile. Se scot piciorusele si se pun separat intr-o farfurie, apoi cu ajutorul unui cutit se curata interiorul ciupercilor;

 

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Se taie marunt piciorusele ciupercilor si baconul patratele. Se pune un strop de ulei intr-o tigaie si se caleste baconul si piciorusele;

 

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-au rumenit se indeparteaza de pe foc si se lasa pana se racoresc. Patrunjelul se toaca marunt si se adauga peste compozitie impreuna cu sarea si piperul;

 

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Se umple fiecare ciuperca cu compozitia anterioara, iar deasupra se pune cate o felie de cascaval;

 

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Se baga la cuptor timp de 15 minute. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna !

 

 

Ciuperci umplute - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (2-3 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: thymecook