Prima data cand am mancat strudelul acesta, am zis ca ceva mai bun nu poate exista in toata gastronomia(eu fiind innebunita si dupa sarat). Asa ca i-am cerut numaidecat reteta prietenei mele, Ana si am incercat-o si eu. Este foarte simplu de preparat(pentru ca folosim foietaj din comert) si foarte, foarte gustos.
Curatam dovlecelul si il taiem felii subtiri.Totodata curatam si maruntim si usturoiul.
Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic in ulei de masline, 5-10 minute(pana se inmoaie dovlecelul).Luam de pe foc si dam la racit.
Pana se raceste dovlecelul,ne ocupam de restul compozitiei.Asfel, batem oul si adaugam sarea si piperul.Am pus 2 grame piper si sare dar cred ca cel mai corect e un praf din fiecare, sau dupa preferinte.Recomand sa nu exagerati cu sarea pentru ca speck-ul este deja sarat.
Adaugam ricotta si amestecam bine.
Si va arata asa
Feliem speck-u( eu l-am cumparat deja feliat subtire,asa ca l-am taiat felii mai mici.)
Amestecam speck-ul cu compozitia(5)
Cand s-a racit dovlecelul il adaugam si pe el in compozitie.
Intindem aluatul foietaj(am cumparat format dreptunghiular)
Intindem compozitia pe jumatate de aluat iar cu cealalta acoperim si presam marginile.
Se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 20-30 de minute la 180 grade.
Se taie cand se raceste dupa cum doriti:feliute,patratele...Eu le-am taiat patratele si au iesit cam 8 bucati destul de consistente.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.