Prima dată când am mâncat ștrudelul acesta, am zis că ceva mai bun nu poate exista în toată gastronomia (eu fiind înnebunită și după sărat). Așa că i-am cerut numaidecât rețeta prietenei mele, Ana și am încercat-o și eu. Este foarte simplu de preparat (pentru că folosim foietaj din comerț) și foarte, foarte gustos.
Curățăm dovlecelul și îl tăiem felii subțiri. Totodată curățăm și mărunțim și usturoiul.
Calim dovlecelul cu usturoiul la foc mic în ulei de măsline, 5-10 minute (până se înmoaie dovlecelul). Luăm de pe foc și dăm la răcit.
Până se răcește dovlecelul, ne ocupăm de restul compoziției. Astfel, batem oul și adăugăm sarea și piperul. Am pus 2 grame piper și sare dar cred că cel mai corect e un praf din fiecare, sau după preferințe. Recomand să nu exagerați cu sarea pentru că speck-ul este deja sărat.
Adăugăm ricotta și amestecăm bine.
Și va arăta așa
Feliem speck-ul (eu l-am cumpărat deja feliat subțire, așa că l-am tăiat felii mai mici.)
Amestecăm speck-ul cu compoziția (5).
Când s-a răcit dovlecelul îl adăugăm și pe el în compoziție.
Întindem aluatul foietaj (am cumpărat format dreptunghiular).
Întindem compoziția pe jumătate de aluat iar cu cealaltă acoperim și presăm marginile.
Se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor circa 20-30 de minute la 180 grade.
Se taie când se răcește după cum doriți: feliuțe, pătrățele... Eu le-am tăiat pătrățele și au ieșit cam 8 bucăți destul de consistente.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.