Eeee,ce sa va spun? Aceasta este prajitura preferata familiei mele. Cand intreb copiii ce prajitura sa le fac, chiar si iarna cand nu se gaseste rabarba, (de la noi) imi cer acest lucru, Cred ca in fiecare an (adica in vreo 3-4 luni),o fac de 10 ori. Pana acuma am facut-o de 4 ori. Este o prajitura care se face f, usor este racoroasa, gustoasa si destul de aspectoasa. Cred ca majoritatea dintre D-voastra o stiti, dar poate sunt mai tinerele care vor sa vada cum se face.
Rabarba poate fi mai multa sau mai putina,depinde de tava, de preferinte,Sunt unele mai groase,altele mai subtiri.Deci se spala rabarbara si se curata.Se spala din nou.
Se taie patratele
Margarina se freaca cu 140 gr.de zahar cu o lingura de lemn.
Se adauga galbenusurile pe rand cate unu.
Apoi se pune faina si se alterneaza cu laptele.
Deci, faina,lapte, mesteci,iarasi faina ,lapte. Mesteci cu lingura de lemn.
Trebuie sa iese un aluat ca o crema-smantana mai groasa,care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si faina. Tava mea are 25/35 cm.
Se pune peste aluat rabarbara taiata patratele una langa alta.
Se introduce la cuptor si se lasa aprox.30 min.sa se coaca cam de trei sfert. Intre timp se bat albusuriele tare cu telul sau mixerul.
Mie imi place sa bat cu telul,deoarece albusurile cresc mai mult, decat cu mixerul care numai amesteca. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga si restul de 170 gr. de zahar, si se continua batutul pana se intaresc din nou.
Cam asa trebuie sa arate albusurile batute.
Se scoate tava din cuptor, trebuie sa fie deasupra putin roz. si se pun cu lingura albusurile batute.
Se intind bine albusurile peste rabarba si se da din nou la cuptor,la foc mic numai sa se usuce albusurile.
Sa prinda o crusta usor roz. Puteti lasa si usa deschisa,numai sa se usuce nu sa se si coloreze.(roz).
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, apoi o taiati buc. cum va plac si se servesc cu mare placere.
Va doresc: POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.