Prajitura cu rabarba

reteta postata de

Eeee,ce sa va spun? Aceasta este prajitura preferata familiei mele. Cand intreb copiii ce prajitura sa le fac, chiar si iarna cand nu se gaseste rabarba, (de la noi) imi cer acest lucru, Cred ca in fiecare an (adica in vreo 3-4 luni),o fac de 10 ori. Pana acuma am facut-o de 4 ori. Este o prajitura care se face f, usor este racoroasa, gustoasa si destul de aspectoasa. Cred ca majoritatea dintre D-voastra o stiti, dar poate sunt mai tinerele care vor sa vada cum se face.

Ingrediente
Margarina
140 g
Zahar
310 g
Oua
4 buc
Faina alba
250 g
Lapte
100 ml
Praf de copt
1 buc
Rabarba
750 g
Pasi de urmat
Pas 1

Rabarba poate fi mai multa sau mai putina,depinde de tava, de preferinte,Sunt unele mai groase,altele mai subtiri.Deci se spala rabarbara si se curata.Se spala din nou.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 1
Pas 2

Se taie patratele

Prajitura  cu  rabarba - Pas 2
Pas 3

Margarina se freaca cu 140 gr.de zahar cu o lingura de lemn.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 3
Pas 4

Se adauga galbenusurile pe rand cate unu.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 4
Pas 5

Apoi se pune faina si se alterneaza cu laptele.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 5
Pas 6

Deci, faina,lapte, mesteci,iarasi faina ,lapte. Mesteci cu lingura de lemn.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 6
Pas 7

Trebuie sa iese un aluat ca o crema-smantana mai groasa,care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si faina. Tava mea are 25/35 cm.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 7
Pas 8

Se pune peste aluat rabarbara taiata patratele una langa alta.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 8
Pas 9

Se introduce la cuptor si se lasa aprox.30 min.sa se coaca cam de trei sfert. Intre timp se bat albusuriele tare cu telul sau mixerul.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 9
Pas 10

Mie imi place sa bat cu telul,deoarece albusurile cresc mai mult, decat cu mixerul care numai amesteca. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga si restul de 170 gr. de zahar, si se continua batutul pana se intaresc din nou.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 10
Pas 11

 Cam asa trebuie sa arate albusurile batute.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 11
Pas 12

Se scoate tava din cuptor, trebuie sa fie deasupra putin roz. si se pun cu lingura albusurile batute.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 12
Pas 13

Se intind bine albusurile peste rabarba si se da din nou la cuptor,la foc mic numai sa se usuce albusurile.

Prajitura  cu  rabarba - Pas 13
Pas 14

Sa prinda o crusta usor roz. Puteti lasa si usa deschisa,numai sa se usuce nu sa se si coloreze.(roz).

Prajitura  cu  rabarba - Pas 14
Pas 15

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, apoi o taiati buc. cum va plac si se servesc cu mare placere.

Va doresc: POFTA BUNA !

Prajitura  cu  rabarba - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min