Snitel din porumb

reteta postata de

Ati mai mancat snitele din porumb? Eu pana acuma niciodata. Dar am fost curioasa cand am vazut-o, am facut-o si nu regret. Este o reteta cu ingrediente putine, foarte simpla, sanatoasa, gustoasa si se face si repede. Este pentru vegetarieni, desi credeam ca ei nu manca prajeli !!! Ceva interesant si sa mai variem putin meniul obisnuit.

Ingrediente
Porumb boabe
1 buc
conserva
Oua
1 buc
Faina alba
40 g
Ulei
50 ml
Sare
1 lingurita
Piper macinat
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

1. Pregatim ingredientele necesare.

Snitel  din  porumb - Pas 1
Pas 2

2. Se amesteca faina cu oul,sarea si piperul. ATENTIE: sare si piper trebuie cate 0,25 ( un sfert) de lingurita,dar nu am reusit nicicum sa scriu asa la ingrediente. Trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Apoi se adauga si boabele de porumb scurse.Am pozat si cu porumbul, dar a iesit neclara.

Snitel  din  porumb - Pas 2
Pas 3

  Se incinge f. bine ulei intr-o tigaie si se pun 2-3 linguri-depinde cat de mare doriti sa fie snitelul- din compizitie.Si apasati putin sa fie turtit  "snitelul."  Reteta originala e cu ulei de palmier, dar eu am facut cu de floarea soarelui.

Snitel  din  porumb - Pas 3
Pas 4

   Lasati pana se rumeneste pe o parte,aprox.4 min,apoi intoarceti pe cealalta.

Snitel  din  porumb - Pas 4
Pas 5

     Si gata. Se poate manca ca atare, cu o salata,( piure de spanac ,asa am vazut) sau orice garnitura va place. Din aceasta cantitate mie mi-ai iesit 5 buc, dar depinde de marimea care -o doriti. Ale mele au fost destul de mari,cam cat o palma.

Va doresc POFTA BUNA  !

 

Snitel  din  porumb - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 buc ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min