Ați mai mâncat șnițele din porumb? Eu până acum niciodată. Dar am fost curioasă când am văzut-o, am făcut-o și nu regret. Este o rețetă cu ingrediente puține, foarte simplă, sănătoasă, gustoasă și se face și repede. Este pentru vegetarieni, deși credeam că ei nu mănâncă prăjeli! Ceva interesant și să mai variem puțin meniul obișnuit.
1. Pregătim ingredientele necesare.
2. Se amestecă făina cu oul, sarea și piperul. ATENȚIE: sare și piper trebuie câte 0,25 (un sfert) de linguriță, dar nu am reușit nicicum să scriu așa la ingrediente. Trebuie să fie ca o smântână mai groasă. Apoi se adaugă și boabele de porumb scurse. Am pozat și cu porumbul, dar a ieșit neclară.
Se încinge foarte bine ulei într-o tigaie și se pun 2-3 linguri - depinde cât de mare doriți să fie șnițelul - din compoziție. Și apăsați puțin să fie turtit "șnițelul." Rețeta originală e cu ulei de palmier, dar eu am făcut cu de floarea-soarelui.
Lăsați până se rumenește pe o parte, aprox. 4 min, apoi întoarceți pe cealaltă.
Și gata. Se poate mânca ca atare, cu o salată, (piure de spanac, așa am văzut) sau orice garnitură vă place. Din această cantitate mie mi-au ieșit 5 bucăți, dar depinde de mărimea care o doriți. Ale mele au fost destul de mari, cam cât o palmă.
Vă doresc POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.