Avand abonament la lapte de la tara, intotdeauna il fierb. Daca imi ramane fac din el branza de vaci. Imi comvine ca laptele sa fie fiert deoarece nu stiu ce vaca e….etc. Am calculat si ca pret nu iesi mai bine ca in comert, dar stii din ce e facuta. Imi convine si faptul ca se poate congeala. Am luat odata o galetusa cu br.de vaci si nu am folosit-o pe toata si restul am congelat. Cand am scos-o si s-a dezghetat, era lapte. Eu fac si crema de branza (adaugand smantana si verdeata) si nu mai cumpar. Eu o fac mai tare, mai ferma, ca la nevoie sa o pot subtia.
Acesta este necesarul.Deci laptele sa fie fiert.
Il pui pe soba sa se INCALZEASCA si cand e caldut, adaugi sucul de lamaie. La inceput de la o lamaie si jumatate si daca mai e nevoie si cealalta jumatate.
Miscati oala-cratitu, usor, NU mestecati. Veti observa cum laptele se aduna, se separa. Lasam pana vedem ca e fierbinte bine, sa nu clocoteasca . Gustul de lamaie nu se simte deloc.
Il strecuram printr-o sita f. deasa sau prin tifon. Apoi legam tifonul cu o ata-sfoara si atarnam “saculetul” de ceva. Eu l-am pus deasupra chiuvetei,atarnat de baterie.(sau pe coada de la matura deasupra vanei).Am postat asa sa nu scriu atatia pasi.
Se lasa 2-3 ore, depinde cat de tare o doriti. Eu o las mai mult sa fie mai uscata, tare. Cand e gata desfac saculetul o adun si o pun intr-o punga in congelator si o scot de cate ori am nevoie. Daca vreau sa fac crema de branza adaug verdeata (marar,patrunjel) si smantana.
Si gata,aceasta este branzica mea de vaci.
Sper sa o faceti si voi si sa va placa.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.