Aceasta ciorba este foarte potrivita pentru aceasta perioada de vara, mai ales ca se poate manca si rece si in orice zi din saptamana. Se face simplu si cu ingrediente putine.
Acestea sunt principalele ingrediente.: Ceapa, morcovii , telina, usturoiul, dovleceii.
Aici dovleceii sunt taiati si am adaugat si pastele. Puteti folosi orice fel de paste,eu am pus colorate ca asa am avut.
In oala de supa se incinge uleiul de masline, se pune ceapa taiata marunt si prazul rondele.Se calesc pana devin sticloase, apoi usturoiul intreg, 30 SECUNDE, dupa care se scoate. Urmeaza marcovul ras, telina taiata cuburi si lasati la calit impreuna 2 minute, dupa care se adauga supa de legume (pe care eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr.) Se fierbe totul aprox.15-20 min,pana devin dovleceii aldente.
Reteta originala este cu orez,dar eu am folosit paste, fierte separat ca sa nu tulbur supa. Folositi ce va place. La sfarsit se adauga tarhon de care vreti, proaspat, uscat, sau in otet de care am folosit eu si lasati sa mai dea un clocot.
Puteti servi cu o lingura de smantana pusa in farfurie.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.