Această ciorbă este foarte potrivită pentru această perioadă de vară, mai ales că se poate mânca și rece și în orice zi din săptămână. Se face simplu și cu ingrediente puține.
Acestea sunt principalele ingrediente: Ceapă, morcovii, țelina, usturoiul, dovleceii.
Aici dovleceii sunt tăiați și am adăugat și pastele. Puteți folosi orice fel de paste, eu am pus colorate că așa am avut.
În oala de supă se încinge uleiul de măsline, se pune ceapa tăiată mărunt și prazul rondele. Se călesc până devin sticloase, apoi usturoiul întreg, 30 SECUNDE, după care se scoate. Urmează morcovul ras, țelina tăiată cuburi și lăsați la călit împreună 2 minute, după care se adaugă supa de legume (pe care eu am făcut-o din 2 cuburi de Knorr). Se fierbe totul aprox.15-20 min, până devin dovleceii al dente.
Rețeta originală este cu orez, dar eu am folosit paste, fierte separat ca să nu tulbur supa. Folosiți ce vă place. La sfârșit se adaugă tarhon de care vreți, proaspăt, uscat, sau în oțet de care am folosit eu și lăsați să mai dea un clocot.
Puteți servi cu o lingură de smântână pusă în farfurie.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.