Am făcut foarte multe feluri de supe-cremă (de legume, de broccoli, de linte, de țelină..), dar parcă aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Este o supă sănătoasă și aromată, și nici nu rămâi cu gust de ceapă după ce mănânci. Accesibilă ca ingrediente, simplu de preparat și minunată la gust.
Într-o oală sau cratiță, se pune ulei cât să acopere suprafața oalei. Se pune ceapa și cartoful tăiat cubulețe, și se lasă la călit 10 min, până se înmoaie ceapa. Apoi se dă focul mai mare să se încinsă bine oala și se "stinge" cu vinul alb. Se amestecă până se evaporă. Apoi se toarnă 1-1,200 litru de supă de pui pregătită mai din timp. (eu am făcut-o din 2 cuburi de Knorr). Se pune și usturoiul tăiat mărunt și se lasă să bolborosească la foc mediu 15-20 min.
Se ia de pe foc și puteți blenda direct în oală, dar eu am scos într-un bol cu lingura găurită că nu știam dacă am nevoie de tot lichidul și să nu o fac prea subțire. Se pasează până devine o cremă.
Se adaugă smântâna, cimbrul, sare și piper și se amestecă bine.
Se mai pune puțin pe foc să dea un clocot. Dacă vi se pare prea groasă, mai puteți adăuga puțină apă fiartă. Asta e tot. Simplu.
Se servește cu crutoane de pâine (aromate-găsiți aici rețeta), și cine dorește poate adăuga pătrunjel și parmezan deasupra. Este o supă delicioasă și precis nu o să vă opriți doar la o farfurie.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.