Ingrediente
●
Ceapa alba
6 buc
potrivite
●
Cimbru
1 lingura
cimbru proaspat sau 3 lingurite oregano uscat
●
Smantana de gatit slaba
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o oala sau cratit, se pune ulei cat sa acopere suprafata oalei. Se pune ceapa si cartoful taiat cubulete, si se lasa la calit 10 min, pana se inmoaie ceapa.Apoi se da focul mai mare sa se incinga bine oala si se "stinge" cu vinul alb.Se amesteca pana se evapora. Apoi se toarna 1-1,200 litru de supa de pui pregatita mai din timp.(eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr). Se pune si usturoiul taiat marunt si se lasa sa bolboroseasca la foc mediu 15-20 min.
Pas 2
Se ia de pe foc si puteti blenda direct in oala, dar eu am scos intr-un bol cu lingura gaurita ca nu stiam daca am nevoie de tot lichidul si sa nu o fac prea subtire. Se pasireaza pana devine o crema.
Pas 3
Se adauga smantana, cimbrul, sare si piper si se amesteca bine.
Pas 4
Se mai pune putin pe foc sa dea un clocot. Daca vi se pare prea groasa, mai puteti adauga putina apa fiarta. Asta e tot. Simplu.
Pas 5
Se serveste cu crutoane de paine (aromate-gasiti aici reteta), si cine doreste poate adauga patrunjel si parmezan deasupra. Este o supa delicioasa si precis nu o sa va opriti doar la o farfurie.
POFTA BUNA !
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: